La Generalitat Valenciana anuncia una reforma fiscal que baixa els impostos a 1’3 milions de contribuents i permet un estalvi de 149 milions d’euros

Reprodueix vídeo

La revolució fiscal de Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una reforma fiscal per a la majoria social, formada pel 97,4 de la població, que abaixa els impostos a 1,3 milions de contribuents amb rendes mitjanes i baixes i reportarà un estalvi global de 149 milions d’euros a les famílies.

El president ha desgranat els eixos d’aquesta reforma fiscal durant la seua intervenció en el Debat de Política General de les Corts, on ha indicat que es busca amb aquesta reforma impulsar mesures que beneficien directament totes aquelles persones que cobren menys de 60.000 euros a l’any, així com fomentar l’activitat econòmica i l’ocupació, i protegir els qui més castiga la inflació.

Aquestes actuacions estaran acompanyades de tres mesures fiscals de gran importància que beneficiaran 1.344.000 contribuents, el 97,4 % de la població, amb “un estalvi mitjà de més de 100 euros per contribuent i un estalvi global de 149 milions a les famílies. La primera de les accions és que augmenta un 10 % la quantia exempta de tributació a tota la ciutadania.

Pel que fa a la transició energètica, ha avançat, a més, mesures de suport de la Generalitat als sectors industrials que pitjor ho estan passant i, en particular, a la ceràmica, ja que es completaran les ajudes del Govern al sector gasointensiu fins al límit que fixe la Unió Europea i, paral·lelament, s’instarà el Govern i la UE a ampliar el marc d’ajudes i els recursos per a continuar donant suport al sector.

El president també ha avançat que es promourà el major pla d’ocupació, amb més de 200 milions d’euros. Igualment, Puig ha anunciat la creació d’un fons de cooperació forestal valencià.

Quant a les iniciatives en matèria sanitària, ha avançat mesures noves com l’ampliació del test prenatal no invasiu a totes les dones embarassades. En l’àmbit educatiu, s’iniciarà una campanya de sensibilització d’adolescents per a prevenir conductes suïcides i autolesives. Quan a l’atenció social, el president ha assenyalat que la Vicepresidència pilotarà la renovació i l’ampliació del Pacte contra la violència de gènere. I en Habitatge, la Vicepresidència Segona escometrà l’aprovació d’una normativa d’habitatge públic que complirà una petició històrica dels promotors.

En conjunt, 50 milions en aquestes promocions, amb els quals es mobilitzaran 151 milions de col·laboració publicprivada.

La reforma fiscal anunciada pel president serà ja d’aplicació en la Renda de 2022, perquè tindrà efectes retroactius l’1 de gener d’enguany.

La revolució fiscal de Puig

Comarcal.TV

La revolució fiscal de Puig

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés