La Setmana Santa d’Oliva es mostra a Fitur
Oliva ha portat a Fitur 2025 una oferta turística global per a atraure i fidelitzar un turisme de qualitat, actiu i saludable.
Gastronomia i esport van ser els protagonistes dels primers dies de la Fira Internacional.
El dissabte, 25, el pavelló de la Comunitat Valenciana, acollia l’actuació de la Banda de Cornetes i Tambors de la Germandat “Nuestro Padre Jesús Cautivo”.
Ho feia companyats d’una representació de cada pas per a posar en rellevància en la Setmana Santa d’Oliva.
Una celebració amb 400 anys d’història que conta en l’actualitat amb prop de 1900 confrares.
La Setmana Santa a Oliva és una fita imprescindible amb l’espiritualitat.
La festa comença el Divendres de Dolors quan una processó encapçalada per les confraries de la Verge dels Dolors i la Pietat recorren el barri del Raval en viacrucis.
El Diumenge de Rams el poble s’ompli de palmes i ja es poden comprar les tradicionals mones de pasqua, una herència gastronòmica d’arrels àrabs.
El Divendres Sant, de matinada, milers de persones es concentren a la muntanya de Santa Anna per a assistir al Viacrucis, reproducció del calvari de Jesucrist.
Al capvespre té lloc el Desenclavament, una representació líric-teatral que es remunta en el segle XVII, i que precedeix la principal processó, la del Sant Soterrar.
El Diumenge de Resurrecció totes les confraries es reuneixen acompanyant a la Mare de Déu i a Jesucrist en el Sant Encontre.
La Setmana Santa olivense s’ha guanyat el reconeixement de tota la comarca, ja que es tracta d’una de les més antigues de la zona.
Una tradició que ha estat representada a Madrid en un esdeveniment tan important com Fitur.
Tot per a seguir fent créixer la projecció de la ciutat, perquè Oliva siga coneguda i reconeguda a tot el món.
La Setmana Santa d’Oliva es mostra a Fitur