La Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida recupera la internacionalitat en la seua 37 edició i s’amplia a 20 municipis

Reprodueix vídeo

La Vall dels titelles

La Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida recupera la internacionalitat, després de la pandèmia, i en la 37 edició del festival, que se celebra del 13 al 16 d’octubre, l’esdeveniment cultural tornarà a comptar amb companyies teatrals estrangeres. A més, la Mostra Internacional de Titelles batrà enguany el rècord de municipis participants, aconseguint els 20. Destaca la incorporació de Beniatjar, que participa per primera vegada.

La presentació oficial de la Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida ha tingut lloc a Aielo de Malferit, que ostenta la Capitalitat Cultural de la Generalitat Valenciana, amb l’assistència de diferents autoritats polítiques.

Aielo serà un dels municipis protagonistes, ja que obrirà i clausurarà el festival, acollint la primera i l’última funció. A més, durant els quatre dies de la Mostra hi haurà espectacles per a escolars de tots els cicles educatius.

La Mostra portarà a la Vall d’Albaida espectacles tradicionals, de circ i obres que incorporen nous llenguatges al món del titella i de l’objecte. També hi haurà espectacles molt personals i creacions singulars, com la del director de teatre i actor català Guillem Albà. El festival també comptarà amb companyies i espectacles premiats en diferents certàmens així com obres que han recorregut diversos països. A més, hi haurà espai per a grups veterans, com a Titelles Etcètera, de Granada o  La Tartana Teatre, que ha obert el primer centre en Espanya dedicat exclusivament al teatre de titelles i objectes a Alcorcón.

Entre la programació també brillaran companyies valencianes, com a Bambolina Teatre Practicable, originària d’Albaida i impulsora del festival en els seus inicis.

La Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida, amb una llarga trajectòria (37 edicions), és un espill en el qual es miren altres festivals.

L’esdeveniment cultural de la Vall d’Albaida arribarà a Beniatjar, Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Benigànim, Bocairent, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Montaverner, Montitxelvo, l’Olleria, Ontinyent, Otos, el Palomar, la Pobla del Duc, Quatretonda, el Ràfol de Salem i Salem.

La Vall dels titelles

Comarcal.TV

La Vall dels titelles

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés