La XII Total Energies Gran Fons Alberto Contador 2023 torna a la localitat d’Oliva aquest dissabte 23 de setembre

Reprodueix vídeo

Oliva acollirà demà dissabte el Gran Fons Alberto Contador 2023

Després d’acollir la meta de la VII etapa de la Volta Ciclista a Espanya, Oliva torna a acollir un gran esdeveniment ciclista. Serà aquest dissabte 23 de setembre quan tindrà lloc la XII Total Energies Gran Fons Alberto Contador, un recorregut únic amb principi i final a Oliva, de 146’43 km de distància i 2538 m de desnivell acumulat. Per a enguany, igual que en l’última edició, l’organització ha fixat un límit de participació de 4.000 ciclistes per a garantir la qualitat de l’esdeveniment.

La novetat de l’edició d’enguany serà el recorregut. Que inclourà les comarques de La Safor, Marina Alta, Marina Baixa i el Comtat. Amb grans dificultats orogràfiques i important ascensions, al Coll de Rates, Sa Creueta i la Vall d’Ebo.

Però evitant la zona més afectada pels incendis de l’estiu de 2022.

La presentació oficial té lloc a l’Hotel d’Oliva Nova. I compta amb la presència d’Alberto Contador i, per la part muncipal, de l’alcaldessa, Yolanda Pastor i els regidors d’Esports, Joan Mascarell i de Turisme, Salva Llopis. Per a Oliva, el Gran Fons Alberto Contador és un esdeveniment clau per a conèixer en el món ciclista. Sent el sisè any consecutiu la que l’organització tria la localitat com a destí per a la seua prova ciclista. I és que els seus paisatges i l’exigència de les seues carreteres ho converteixen en el destí perfecte per a l’amant del ciclisme de carretera.

Durant l’anunci de l’esdeveniment el passat 19 de gener a Fitur, el propi Contador va agrair el suport rebut un any més per part de l’Ajuntament d’Oliva i dels patrocinadors Total Eenergies i Oliva Nova Beach Resort i va assegurar que “la carrera ja s’ha consolidat i va creixent any rere any com una prova internacional que convoca a molta gent en una zona geogràfica que és immillorable per a la pràctica del ciclisme».

Fa un mesos, el també ex ciclista Joaquin “Purito” Rodríguez –guanyador d’etapa en Volta, Gir i Tour– va acceptar el “repte” que Contador li llançava durant un directe d’Instagram perquè es sumara a participar en aquesta nova edició́ de la carrera a Oliva i així compartir quilometres junts acompanyant els participants.

L’eixida de la Total Energies Alberto Contador serà aquest dissabte 23 de setembre, a les 8.00 h des d’Oliva Nova.

Oliva acollirà demà dissabte el Gran Fons Alberto Contador 2023

Comarcal.TV

Oliva acollirà demà dissabte el Gran Fons Alberto Contador 2023

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés