Xàbia tanca la platja de l’Arenal per contaminació fecal

Reprodueix vídeo

Xàbia tanca platja Arenal per contaminació fecal

L’Ajuntament de Xàbia ha decidit tancar al bany la platja de l’Arenal per la detecció d’un abocament microbiològic. L’última analítica ha detectat un episodi de contaminació d’origen fecal pel que s’aconsella prohibir el bany.

. Hissada la bandera roja i avisats els banyistes de la situació per megafonia. També s’ha fet pública la prohibició a través de les xarxes socials de l’Ajuntament i del canal informatiu sobre l’estat de les platges. El servei de Control de la Qualitat de les Aigües de Bany ha pres ja les suficient mostres per a realitzar una segona anàlisi i comprovar si l’abocament detectat va ser puntual o continua present, i en aquest cas, esbrinar el seu origen i les actuacions necessàries per a eliminar-la.

Quan les anàlisis confirmen valors concordes amb una qualitat d’aigua apta per al bany, la platja reobrirà.

Des de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica han traslladat a l’Ajuntament que, arran del trencament de l’emissari marí, la platja de l’Arenal és la platja més vigilada de la Comunitat Valenciana i que en els més de 80 anàlisis realitzades durant l’avaria, és la primera vegada que es detecten paràmetres microbiològics elevats.

L’emissari porta trencat des d’abril. La primera reparació no va ser efectiva ja que la canonada estava obstruïda. Ara s’estava treballant de nou per a reparar-la.

Comarcal.TV

 

Xàbia tanca platja Arenal per contaminació fecal
Platja de l’Arenal

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés