L’Ajuntament implica a tots els centres educatius en la cura del medi ambient amb la iniciativa “Ontinyent educa en verd”

Reprodueix vídeo

´Ontinyent educa en verd´

Hui dimecres 5 de juny es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient. Per a celebrar-ho, l’Ajuntament d’Ontinyent ha implicat a tots els centres educatius de la ciutat. La campanya “Ontinyent educa en verd” ha anat acompanyada d’una sèrie de projectes i treballs de cura de la natura, a més de l’entorn i biodiversitat a càrrec de l’alumnat dels col·legis. El resultat es mostra a través d’aquests vídeos que es poden vore a les xarxes socials municipals.

L’alcalde, Jorge Rodríguez, els regidors Sayo Gandia i Ferran Gandia junt als directors de tots els centres han presentat aquesta iniciativa al parc de Sant Rafel.

I hui mateix s’ha mostrat l’audiovisual genèric de resum el treball desplegat pels distints col·legis al marc d’aquesta campanya mediambiental.

Efectivament ells són el futur i amb aquest tipus d’iniciatives es construeix una societat més conscienciada.

I els treballs han deixat impressionats als dirigents. “Compostatge escolar” és el projecte dut a terme pel CEIP La Solana. Ací l’alumnat ha sigut l’encarregat d’eliminar per complet el residu orgànic i obtenir així aliment per a l’hort escolar. Passant al CEIP Bonavista s’ha creat un “Comité Ambiental” per a prendre consciència de la importància de dur endavant accions per a cuidar del planeta.

Seguim col·legi Santa Maria amb “Sembrant Valors” on els escolars han tingut l’oportunitat de desenvolupar una activitat agrícola ecològica. I també s’ha potenciat el coneixement dels cultius tradicionals de la zona. “Projecte 50/50” és el que ha tingut lloc al Carmelo Ripoll i ha implicat a tota la comunitat educativa en la formació d’hàbits d’estalvi i alhora eficiència energètica. A la Milagrosa “Les Patrulles Verdes” ha sensibilitzat en la importància del reciclatge i separació de residus.

“Capses Salvem el Món. Projectes Reciclatge i Butlletí Violeta” ha sigut l’elegit pel CEIP Martínez Valls on l’alumnat de 3r, 5é i 6é ha après a construir un món més sostenible. Passem al CEIP Lluís Vives i el seu “Hort Escolar”. El centre compta amb dos composteres on els escolars fan compost i tenen cura d’ell. I al CEE Vall Blanca s’ha desenvolupat el projecte ambiental i ecosocial “Horta lit-za’t”.

´Ontinyent educa en verd´

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés