L’alcalde d’Aielo de Malferit cobrarà 40.000 euros i el seu soci de Compromís 38.000 euros atenent al pacte de legislatura signat per ambdues formacions

Reprodueix vídeo

Es publiquen els salaris de l’alcalde d’Aielo de Malferit i el seu soci

El PSPV i Compromís d’Aielo de Malferit van revalidar, després de les passades eleccions municipals, el pacte de govern signat en 2019 per a mantenir un govern de progrés durant la pròxima legislatura, encara que l’acord arriba amb algunes novetats. La primera és que les dues formacions s’alternaran la vara de comandament i el socialista Juan Rafael Espí serà l’alcalde els pròxims dos anys i 9 mesos, fins a febrer de 2026, quan li rellevarà el valencianista Cristian Verdú, segons l’acord segellat per les dues formacions.

El ple celebrat dijous passat per a definir l’organització del govern aielonero també va aprovar l’increment de les dedicacions exclusives, doblegant les de la passada legislatura. De manera que l’alcalde i el primer tinent d’alcalde -ara Espí i Verdú, respectivament, i a partir del 2026 s’invertiran els càrrecs-, estaran alliberats. El primer edil percebrà un sou de 40.000 euros anuals. Mentre que el primer tinent d’alcalde percebrà 38.000 euros.

En la passada legislatura l’únic alliberat era l’alcalde i hi havia una dedicació parcial per a un altre edil.

El Partit Popular, que va votar en contra d’aquesta estructura de govern en el ple del passat dijous, ha criticat que es “dobleguen els costos per a les arques públiques”. També censura que comptar amb més edils alliberats “no millorarà la gestió municipal, només respon al pacte signat entre PSPV i Compromís per a amarrar l’alcaldia”.

L’alcalde, Juan Rafael Espí, ha explicat que l’augment de les dedicacions exclusives respon “al pacte de legislatura” signat pel PSPV i Compromís. També va recalcar que “s’ha considerat necessari tindre dos alliberats, ja que en l’anterior legislatura hi havia una dedicació parcial que ara no és suficient”.

Els resultats electorals del passat 28 de maig van deixar al PSPV amb 4 regidors, un menys que en la legislatura anterior, i empatat a edils amb el PP, que va ser la força més votada. Compromís va aconseguir dos regidors, un més que en 2019 i Per Aielo, una escissió del PP, va arrapar un altre regidor. Amb aquests resultats, el PSPV i Compromís van negociar un acord per a reeditar el govern de progrés. Un acord que es va signar el divendres 16 a la nit, hores abans del ple de constitució de l’ajuntament i d’investidura de l’alcalde. Ara, el pacte segellat recull el transvasament de la vara de comandament. Encara que el PSPV, amb més representació municipal, l’ostentarà més temps, dos anys i 9 mesos. Compromís liderarà el govern en el tram final de la legislatura.

Es publiquen els salaris de l’alcalde d’Aielo de Malferit i el seu soci

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés