L’alcalde d’Ontinyent i els grups municipals trien els guardonats dels Premis 9 d’Octubre 2023

Reprodueix vídeo

Premis 9 d’Octubre a Ontinyent

L’expresident de Caixa Ontinyent i cirurgià Antonio Carbonell; l’exregidora, artista, voluntària social i festera Mª Àngels Mora; la científica i investigadora Paula Sanchis. I com a entitats, el Grup de Percussió i Dolçaina La Colla, l’Agrupació Musical d’Ontinyent i el club de tennis Helios.

Estes són les persones i entitats que l’Ajuntament d’Ontinyent reconeixerà enguany als Premis “9 d’Octubre”.

Guardons que s’atorguen per la seua tasca en benefici de la societat a diferents àmbits, tal com s’ha acordat per consens de l’alcalde i tots els grups polítics representats en l’Ajuntament.

Antonio Carbonell Tatay va ser metge i cirurgià de l’Hospital d’Ontinyent durant més de 30 anys, President de Caixa Ontinyent des de 2013 i fins 2021. També destaca el seu treball i implicació personal dins la Fundació Universitària Campus Ontinyent.

Mª Àngels Mora Ferrero ha estat present en moltes facetes de la vida pública ontinyentina, sent regidora de l’Ajuntament d’Ontinyent en els 90. Artista i component del grup Font d’Art i persona molt vinculada als Moros i Cristians, sent “Festera Exemplar” o Primer Tro de la comparsa Cides, en les festes d’enguany. Mora també destaca enormement per la seua ajuda al Centre Ocupacional José Antonio Bodoque.

La científica i investigadora Paula Sanchis Tortosa es va graduar en Ciències Biomèdiques a Barcelona, on posteriorment es va especialitzar en Neurociència amb un Màster, mentre col·laborava en estudis contra el càncer. Va dedicar el seu treball de final de carrera a la malaltia d’Alzheimer, rebent la qualificació de Cum Laude a la seua tesis així com el Premi Extraordinari de Doctorat en Neurociència.

El grup de percussió i dolçaines “La Colla” d’Ontinyent va nàixer l’any 1992, amb la intenció de recuperar, fomentar, difondre i dignificar la música i tradicions valencianes.

Al llarg dels anys, el grup ha realitzat nombrosos concerts, intercanvis amb colles, actuacions… “La Colla” acompanya musicalment el Ball de l’Àguila, amenitzant els actes cívics del 9 d’Octubre a Ontinyent, i també el Ball de la Tartuga. L’entitat ha aconseguit premis en diferents certàmens a més del 1r Premi al Festival Internacional de Bandes de San Remo, a Itàlia, l’any 2009. En 2022, “La Colla” va complir 30 anys omplint de música, cultura i tradició els carrers, sobretot en el món dels Moros i Cristians.

L’Agrupació Musical d’Ontinyent i la seua Escola de Música remunten els seus orígens a l’any 96, amb una fundació feta per joves músics. Va debutar al públic en la primera festa de Santa Cecilia el 1997 al concert al Teatre Echegaray d’Ontinyent. L’actual president Pablo Lluch dóna impuls i continua la tasca dels seus predecessors. El present musical està dirigit per Álvaro Gómez Gómez, i el futur, la seua Escola de Música, està dirigida per Sergio Pomar Lahoz.

El Club de Tenis Ontinyent Helios ha complit ja 50 anys, sent tot aquest temps una referència a Ontinyent per a la pràctica esportiva. Des d’aleshores centenars de persones han format part de la família d’aquest club, amb membres tan il·lustres com Juan Carlos Ferrero. Un club que també presta serveis d’escola de tennis i pàdel, entrenament funcional o escola de natació, sempre fomentant l’aprenentatge. I també la pràctica esportiva des del respecte, la tolerància i l’esperit de superació.

Premis 9 d’Octubre a Ontinyent

Comarcal.TV

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés