L’alcaldessa d’Oliva i els portaveus de Projecte Oliva i d’UCIN compareixen en roda de premsa per a explicar la gestió desenvolupada pel Govern municipal en els primers cent dies

Reprodueix vídeo

El Govern municipal d’Oliva explica la gestió dels primers 100 dies

L’Ajuntament d’Oliva, encapçalat per l’alcaldessa Yolanda Pastor, ha comparegut en roda de premsa per a explicar i contrastar les accions dutes a terme durant els primers 100 dies de govern en el present mandat corporatiu.

L’alcaldessa ha començat agraint a la ciutadania la seua confiança.

Pastor explicava que en aquests tres mesos al capdavant del govern s’han centrat a solucionar els problemes més urgents per poder continuar amb els necessaris.

En aquest punt, Joan Mata, regidor d’Urbanisme, Patrimoni i Contractació ha destacat, en primer lloc, el Centre Olivense.

L’acabament de la Via Ronda es reprendrà després del pont d’octubre, el dia 16. I ja estan en marxa les obres del passeig Gregori Maians, la reforma dels centres escolars del programa Edificant i la construcció del nou Centre de Salut de Sant Francesc.

A més, s’està acabant el programa dels ARRU, de rehabilitació urbana del casc antic, i el Pla de Barris de la zona de l’institut vell.

L’alcaldessa també ha explicat que en aquests tres mesos, també ha entrat en vigor el nou contracte de recollida de fem i neteja viària.

I s’han acabat de gestionar i s’han celebrat grans esdeveniments esportius, festius i culturals.

Per la seua banda, Salva Llopis ha explicat la gestió desenvolupada per les àrees gestionades per UCIN: Turisme i Platges, que encapçala el mateix portaveu.

També en el cementeri, s’està a punt d’aprovar un reglament que evite els conflictes amb els nínxols i un contracte que assegure la neteja i el manteniment .

Referent a la situació econòmica de l’Ajuntament, els responsables municipals han assegurat que està estabilitzada. Que es disposa de 20 milions de capital, però es tracta de diners que no es poden gastar.

Es tracta de fons europeus, subvencions del Pla Edificant, o, entre d’altres, avals de contractistes o d’urbanitzacions que estan pendents de la seua devolució.

Yolanda Pastor també ha assegurat que s’està treballant en el pressupost del 2024.

Un altre punt destacat han estat els lloguers municipals.

Segons l’alcaldessa , després de traslladar el departament de l’ADL i de recursos humans, que en l’actualitat es troben en l’edifici de l’antic Hort de Palau, s’està a punt de deixar l’altre pis al carrer Constitució. Entre els dos pisos, l’Ajuntament estalviarà un total de 3.000 euros al mes.

Pel que fa a les obres supramunicipals que afecten Oliva, s’ha anunciat que l’acabament de les obres de la carretera Oliva-Piles està previst per al mes d’octubre, i la connexió sud amb l’AP-7, per al pròxim mes de novembre.

Joan Mata també ha anunciat que ja s’han constituït els grups de treball multidisciplinaris que mamprendran dos grans projectes pendents: la nova EDAR o depuradora, el gran projecte d’Oliva de cara al futur amb una inversió de 42 milions d’euros, i la carretera que connectarà Oliva i Piles per la costa.

A més, s’està ja treballant també en la finalització de les urbanitzacions que estan pendents d’aclarir.

Per finalitzar, Yolanda Pastor ha demanat paciència i confiança als ciutadans, afirmant que l’equip de govern està treballant de valent per aconseguir, entre tots, la ciutat que totes i tots mereixen.

El Govern municipal d’Oliva explica la gestió dels primers 100 dies

Comarcal.TV

El Govern municipal d'Oliva explica la gestió dels primers 100 dies

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés