L’Alcúdia de Crespins crema la foguera en honor a Sant Onofre

Reprodueix vídeo

L’Alcúdia de Crespins crema la foguera en honor a Sant Onofre

El dissabte 10 de juny la monumental foguera va presidir les festes patronals en honor a Sant Onofre de l’Alcúdia de Crespins; però abans que el foc i el fum es convertiren en protagonistes, l’ampli i variat programa s’encetava a les vuit de la vesprada amb la recollida i entrada de festeres, festers i poble en general des del Carrer la Creu. Els xiquets i xiquetes abillats amb la indumentària valenciana i desfilant amb molta gràcia li donen el punt d’innocència i emotivitat a aquesta cercavila on els festers van de trage i les festeres de valenciana. Passats 30 minuts, seria a la porta de l’Ajuntament, on les autoritats reben a la comissió festera lliurant a elles uns bonics rams de flors; l’alcalde en funcions Pepe Garrigós li’l entregaria a la màxima representant, la festera major del 2022, la senyoreta Neus Beniel.

 En res, totes les mirades es dirigeixen cap al balcó consistorial per a assistir a la hissada de banderes que anuncia que els festejos grans ja s’han encetat.

A continuació seria moment d’altra altra cercavila, la que els durà fins l’església. Tots els participants duen a les mans les seues ofrenes; rams i cistelles de fruita i inclús pa beneït. El volteig de campanes ens convida a entrar dins del temple on ens espera la imatge del patró. Ell i per a ell se li ofereix tot tipus de viandes i obsequis que seran recollits pel retor, que els disposa a l’altar. Els últims participants de l’acte seran els festers i festeres.

En acabar i a les portes del temple, assistim a una de les cites més cridaneres i peculiars, la subhasta de les ofrenes on, com sempre els veïns foren molt solidaris, però també els representants polítics que foren els primers que es rascarien les butxaques per ajudar als més necessitats.

Ja quasi entrada la nit, l’última passejada ens porta a l’accés la Sénia per ser testimoni de l’acte més important de la jornada. El públic ompli el recinte i com és tradició, el retor beneeix aquesta espectacular foguera amb la traca ja preparada i decorada amb banderetes. La Festera Major, Neus Beniel, acompanyada per l’alcalde en funcions, Pepe Garrigós, serà l’encarregada de botar-li foc. Les primeres flames són tímides però comença a cremar-se bé, de baix cap a dalt fins que el foc arriba a la copa.

La comissió de festes i, enguany també, els membres de l’equip de govern apuren els últims minuts de la seua legislatura per immortalitzar-se davant d’una flamant foguera.

Així, festers, festeres, autoritats, convidats i poble en general passen uns moments al voltant de la foguera. Les seues flames purificadores que l’envolten fins que poc a poc quede reduïda a cendra… tot i que això no significa la fi de festes.

L’Alcúdia de Crespins crema la foguera en honor a Sant Onofre

Comarcal.TV

L’Alcúdia de Crespins crema la foguera en honor a Sant Onofre

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés