El dia de l’Entrà enceta les Festes Majors de l’Alcúdia de Crespins amb un complet ventall d’actes que s’allarguen fins l’11 de setembre

Reprodueix vídeo

L’Alcúdia de Crespins en festes

L’Alcúdia de Crespins encetava el dissabte 3 de setembre les seues Festes Majors en honor al Santíssim Crist  i a la Divina Aurora; unes celebracions que s’allarguen fins el proper 11 de setembre i que han estat molt esperades pels veïns després de dos anys de parada obligada per la situació sanitària. El dissabte fou el Dia de l’Entrà i molts actes acaparen el protagonisme des de les set i mitja de la vesprada amb la recollida de festeres i festers a la plaça Generalitat Valenciana.

Des del carrer la Creu, la tradicional Entrà va portar als representants d’aquest 2022 fins l’Ajuntament; ells vestits de trage i elles amb la indumentària valenciana, rebrien de mans dels membres de la corporació municipal un ram de flors. L’alcalde, Pepe Garrigós seria l’encarregat de lliurar el ram a la Festera Major, Neus Beniel.

 Amb la hissada de banderes es constatava que el poble ja està en festes.

Seguidament i amb molt de públic congregat a la plaça de la Constitució, Paula Ferrer, natural de l’Alcúdia de Crespins, doctora en medicina i cirurgia i també escriptora, actuaria enguany com a pregonera. Paula fou a més Festera fa 25 anys, concretament el 1997.

Però encara quedaven més parlaments i el primer vítol llançat per la Festera Major.

La vesprada frenètica d’activitats continuava amb la cercavila fins l’església parroquial  ja que ara era moment d’ofrenar a la Divina Aurora

Una imatge que es traslladaria fins al barri de l’Aurora. A continuació va tindre lloc altre passa carrer  on tothom alçaria la mirada al cel per contemplar el gran castell de focs d’artifici. I aquest és el moment ideal per parlar amb la Festera Major, qui ha esperat pacientment dos anys per poder per fi ostentar el càrrec.

Aquests seran, per tant, uns dies molts especials, esperats i emotius  ja que tot el poble té moltes ganes de celebrar les festes.

L’Alcúdia de Crespins en festes

Comarcal.TV

L’Alcúdia de Crespins en festes

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés