L’Alcúdia de Crespins enceta el “Dia del Santíssim Crist” amb la tradicional Missa de Descobrir i la posterior “Baixà” des de l’ermita

Reprodueix vídeo

Dia del Santíssim Crist a l’Alcúdia de Crespins

Encara de nit, el dilluns 4 de setembre, fidels, devots i veïns es donaven cita a l’Ermita de l’Alcúdia de Crespins. El temple  s’obria per a acollir un dels actes més solemnes del Dia del Santíssim Crist. Es tractava de la Missa de Descobrir.

 Els primers resos del rosari donarien pas a una puntual campaneta que a les set en punt del matí. Així s’anunciaria el moment més esperat per als allí presents; el descobriment de la imatge.

La de Descobrir és una missa senzilla i solemne, que es celebra des del segle XIX i que com cada any compta amb la presencia de diferents retors alcudians.

Entre els cants de gojos i els vitols dels fidels, la Missa de Descobrir posava el punt i final amb una disparà de coets i despertà des del tossal de l’Ermita.

Ja amb les piles carregades després de l’esmorzar, al migdia tenia lloc la tradicional “Processó de la Baixà del Santíssim Crist” des de l’ermita. Aquest és altre acte que l’oratge va respectar i on es massiva la presència dels alcudians.

Els veïns i feligresos es van congregar novament a l’ermita de la localitat. Des d’aci acompanyarien a la imatge del crist que va veure la llum a lloms d’uns portadors amb casc. Sonava l’himne nacional i el pas eixia engalanat amb flors i fanalets en color roig.

 Un solemne acte al que van acudir també la Festera Major, Lola Catalá, acompanyada de la seua comissió.

Sens dubte un acte multitudinari on el pas del Crist del Mont Calvari es perdia entre els centenars de devots que acudiren a la baixada.

Els festers i festeres desfilaren davant la imatge. Tota la localitat va seguir en comitiva al Sant amb ciris a les mans per mostrar el seu respecte i devoció al Crist del Mont Calvari.

Tancaven la Comitiva alguns dels representants municipals entre ells, l’Alcalde Javier Sicluna. Tots desfilaven al ritme de la marxa processional marcada per la Unió Musical de l’Alcúdia de Crespins.

Una vegada entrada al poble, la imatge va recórrer els carrers fins a l’església parroquial on la ja nombrosa baixada es va convertir en multitudinària.

Centenars de veïns i visitants de localitats properes abarrotaven els carrers per rendir-li culte al Crist.

Entre els vitols, el repic de campanes va anunciar l’arribada del Sant a l’església. Els abillats portadors van dirigir el pas cap a l’interior del temple, de nou al so de l’himne nacional, amb els feligresos que adulaven de prop la bellesa de l’estampa. Una entrada al temple que va estar acompanyada pel cant de veïns i veïnes que mostraren així el seu goig.

 Una programació la del dilluns que va esdevenir sense complicacions malgrat el mal oratge i que continuarà fins al diumenge 10 de setembre.

Dia del Santíssim Crist a l’Alcúdia de Crespins

Comarcal.TV

Dia del Santíssim Crist

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés