L’Alcúdia de Crespins enceta les festes de Sant Onofre amb el millor folklore popular

Reprodueix vídeo

L’Alcúdia de Crespins enceta les festes de Sant Onofre 

Cada any l’Alcúdia de Crespins dóna la benvinguda a l’estiu amb la cremà de la foguera, acte principal de les festes en honor al patró, Sant Onofre, que es concentren en un cap de setmana. Els actes religiosos es barregen amb els més lúdics i culturals, més tradicionals per fer gaudir a tots els veïns i visitants que acudeixen a aqueta localitat tan acollidora de La Costera.  El programa s’encetava el divendres 9 de juny i el millor folklore valencià va acaparar de vesprada tot el protagonisme. Primer amb la cercavila i després amb la gran dansà popular que va aglutinar a balladors d’onze pobles.

 La cercavila va portar als diferents grups des de la plaça de l’Ajuntament pel carrer Sant Vicent fins a la plaça Jaume I. Aquest fou un aperitiu a l’espera de la dansà on la música de dolçaina i tabal ja no deixaria de sonar.

Tot un espectacle de gran arrel, tradicional, que ha anat transmetent-se de generació en generació que deixa imatges de gran plasticitat. Quan es balla envoltant la gran foguera de Sant Onofre i del que foren participis integrants de l’escola de danses de l’Alcúdia de Crespins. També de Socarral i l’Escola de Danses de Xàtiva i més balladors vinguts de Xella, Gandia, la Granja, Vallada, Moixent, Énguera, la Pobla del Duc o Llocnou d’en Fenollet.

Balladors que van gaudir d’una picadeta oferta per a reposar forces pel sarau que es celebraria a les onze i mitja de la nit.

L’Alcúdia de Crespins enceta les festes de Sant Onofre 

Comarcal.TV

L’Alcúdia de Crespins enceta les festes de Sant Onofre 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés