L’Alcúdia de Crespins enceta les festes patronals amb una gran dansà protagonitzada per més d’un centenar de balladors de dotze localitats

Reprodueix vídeo

L’Alcúdia de Crespins enceta les festes patronals amb una gran dansà

La vesprada del primer dia de festes de Sant Onofre de l’Alcúdia de Crespins el millor folklore valencià va acaparar tot el protagonisme. L’acte amb més tradició de tot el programa s’encetaria amb la cercavila. Aperitiu de la gran dansà popular que va aglutinar a més d’un centenar de balladors provinents de 12 localitats de la contornada.

Una cita cultural que va tenir com a amfitrions a l’Escola de Danses la Garrofera que ha recuperat algunes passaes de dansa pròpies de l’Alcúdia de Crespins.

I així tots plegats van gaudir d’allò que tant els agrada: ballar, compartir tradicions, tot el que els uneix i els fa sentir poble. La cercavila va portar als diferents grups des de la plaça de l’Ajuntametn pel carrer Sant Vicent fins a la plaça Jaume I. I ja des d’ací la dansà els portaria fins la foguera deixant imatges de gran plasticitat. La música de dolçaina i tabal ja no deixaria de sonar com banda sonora d’aquest ball tan nostre.

Balladors que gaudirien d’un sopar ofert per l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins per a reforçar forces a l’espera del sarau que es celebraria a les onze i mitja de la nit al parc Ausiàs March.

L’Alcúdia de Crespins enceta les festes patronals amb una gran dansà

Comarcal.TV

L’Alcúdia de Crespins enceta les festes patronals amb una gran dansà

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés