L’Alcúdia de Crespins posa el fermall d’or de les seues Festes Majors amb el trasllat del Crist del Mont Calvari a la seua Ermita

Reprodueix vídeo

Pujà del Crist a l’Alcúdia de Crespins

Després dels dies de reunió entorn la taula, l’Alcúdia de Crespins tancava les seues Festes Majors. Ho feia amb la Processó de la “Pujà” per tornar la imatge del Crist al seu temple on descansaria fins l’any que ve. Va ser el diumenge, 10 de setembre, a les huit de la vesprada quan la imatge eixia de l’església a muscles dels seus portadors. Una imatge única a la Costera, ja que no és habitual veure els portadors vestits de legionaris romans. No en va aquesta singularitat ha estat una de les principals qüestions per les que els dies grans de l’Alcúdia de Crespins han estat declarats aquest 2023, Festa d’Interès Turístic Local.

Les festeres van acudir a tan solemne cita vestides amb la indumentària valenciana i mantellina negra, els festers de tratge.

Els ciris foren l’element imprescindible per a tots els participants que es comptaven per centenars. Els veïns però també els carrers es van engalanar per veure passar al Sant. Una nombrosa representació eclesiàstica; membres de la corporació municipal amb el seu alcalde Javier Sicluna al front i la banda de música tancaren la comitiva.

Com és tradicional, al carrer que duu el seu nom va tenir lloc una parada  per gaudir del primer espectacle pirotècnic de la nit.

Per ser el seu dia, la imatge compta amb tots els seus fanals, rojos i blancs encesos, colors que també trobem en les flors que decoren l’anda.

Prompte es deixa darrere el poble per començar l’ascensió pel via crucis fins l’Ermita.

El Crist del Mont Calvari representa el moment de la seua crucifixió i és que precisament el calvari és el nom donat a la muntanya de les afores de Jerusalem on Jesús fou mortificat.

Els carrers serpentejats fins l’ermita constaten la multitudinària participació i els vitols en honor al Crist del Mont Calvari trenquen el silenci en la desfilada.

Els veïns estan reunits a l’esplanada del temple i la imatge queda volteja per disposar-la davant la porta i ser així testimoni dels focs d’artifici que donen per concloses les festes. El castell a càrrec de la Pirotècnia Nadal Martí està patrocinat pel Grup Royo.

Amb tot, l’Alcúdia de Crespins tanca les seues Festes Majors en les que han tingut cabuda tota mena d’activitats. Actes dels que ha gaudit tot el poble, des dels més menuts fins el més grans. Un somni per als Festers i Festeres encapçalats per Lola Català que quedarà en la seua retina i en la memòria de tots el qui han compartit l’alegria de fer poble any rere any.

Pujà del Crist a l’Alcúdia de Crespins

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés