Un espectacle de música, focs artificials i treball del vidre posa el colofó a les activitats organitzades en l’Olleria per l’Any Internacional del Vidre

Reprodueix vídeo

L’ànima del vidre l’Olleria

La UNESCO va declarar el 2022 l’Any Internacional del Vidre i a les nostres comarques l’Olleria atresora una llarga tradició vidriera que ha influït de forma determinant en els costums i la manera d’entendre la vida de les seues gents. Uns orígens que s’han recordat amb tot un seguit d’activitats que han tingut el seu punt àlgid aquest cap de setmana del 26 i 27 de novembre.

I aquest que veiem és l’espectacle de música, focs artificials i treball del vidre que va posar el colofó a la programació del dissabte. Així al parc Beat Pare Ferreres un grapat de grans artesans van mostrar als presents les tècniques del vidre bufat, l’artístic i soplet.

A més un mestre vidrier del poble que ha estat encantat de participar és Juan Gramage “El Levantino”.

Juan va treballar durant 10 anys en Vidrios de Levante i 12 en la fàbrica de Joaquín Albinyana durant l’època d’esplendor del sector a l’Olleria quan fou centre de la producció mundial.

I precisament aquest ha estat l’objectiu d’aquestes exhibicions, demostracions i tallers participatius, reivindicar la importància del vidre a l’Olleria.

Finalment com veiem l’Olleria no vol que els seus forns s’apaguen del tot.

L’ànima del vidre l’Olleria

Comarcal.TV

L’ànima del vidre l'Olleria

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés