L’art rupestre australià i la cultura aborigen centren l’exposició inaugurada al Museu de Prehistòria de València

Reprodueix vídeo

Art rupestre australià al Museu de Prehistòria de València

L’exposició “Art rupestre de la terra d’Arnhem, Austràlia” convida als visitants del Museu de Prehistòria de València a descobrir una de les tradicions rupestres pintades més longeves i contínues de la història de la humanitat, la creada pels aborígens d’aquesta reserva natural des de fa 28.000 anys. La mostra compta amb escenografies projectades per l’arquitecte Miguel Ángel Navarrete i construïdes al taller artesà de Vicent Vendrell. El resultat és una singular simbiosi entre l’art aborigen i el saber fer artesà valencià.

Pel que fa a l’art rupestre dels aborígens és un relat visual del temps de la creació. A més, inclou imatges quotidianes; una pràctica que es fon sota el concepte de Djang, paraula que es tradueix vagament en anglès com Dreaming (Temps dels Somnis). Durant el passat ancestral, els Éssers de la Creació, coneguts com Nayuhyunggi, van recorre el territori modelant el paisatge i creant vida al seu pas. En finalitzar aquests éssers no van desaparèixer sinó que es van mimetitzar amb el paisatge sota la forma de roques, rius, arbres o fins i tot pintures rupestres.

Tradició artística

Una tradició artística de gran riquesa i complexitat que a l’exposició descobrim a través de cinc àmbits. En aquest sentit, el primer ens trasllada a la primera colonització d’Austràlia i l’origen de l’art rupestre. El segon visita els paisatges del Temps dels Somnis, la terra d’Arnhem i el Parc Nacional Kakadú. El tercer desgrana el procés de producció artística. Un quart àmbit enllaça l’Etnoarqueologia i l’art rupestre i l’últim ens acosta a l’art aborigen del segle XXI.

Finalment, l’exposició podrà visitar-se al museu de la Diputació fins al gener de 2023.

Comarcal.TV

Art rupestre australià al Museu de Prehistòria
Art rupestre australià i cultura aborigen

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés