L’atleta Judith Tortosa i Manolo Miralles, a títol pòstum, reben els premis 9 d’Octubre de Xàtiva

Reprodueix vídeo

Premis 9 d’Octubre Xàtiva

La Porta de l’Aljama de Xàtiva en l’ermita de Sant Josep ha acollit aquest dilluns l’emotiu acte institucional de commemoració del 9 d’octubre amb el lliurament de les distincions oficials de l’Ajuntament. En aquest 2023 han recaigut en  Judit Tortosa, bronze en el Mundial d’Atletisme Adaptat de París i  el músic Manolo Miralles, a títol pòstum. El guardó al fundador d’Al Tall el recollia la seua filla, Mireia Miralles.

Manolo Miralles, nascut en Xàtiva el 1953, desaparegut a finals de juliol,  va ser tot un precursor de la recuperació i dignificació de la música tradicional valenciana. Començaria en la seua ciutat natal tocant la bandúrria en la rondalla dels cors i danses. El 1975 va fundar junt a Vicent Torrenti Miquel Gil la formació al Tall amb una trajectòria de quasi 40 anys. A més, després de la seua dissolució va conformar el 2013 el grup Musicants.

L’altra premiada, Judit Tortosa, aconseguia el passat juliol amb tan sols 17 anys la medalla de bronze en la prova de 100 metres llisos T72 al Mundial d’Atletisme Adaptat de París. Aquesta era, a més,la seua primera participació en una competició internacional absoluta. I tanmateix va batre el rècord d’Espanya.

Els guardonats han participat en l’ofrena de la corona de llorer.

Altra corona ha sigut dipositada per l’alcalde, Roger Cerdà i la tinenta d’alcalde, Amor Amorós.

I ací davant la porta de l’Aljama per on, segons la tradició, va entrar en la ciutat el rei Jaume I el 7 de juny de 1244, l’alcalde al seu discurs va apel·lar al consens i la unitat.

L’acte va comptar amb la participació d’associacions i grups culturals de la ciutat. Foren el Quartet de Corda Vernissa, la Colla de Dolçainers i Tabaleters la Socarrà, la Muixeranga de Xàtiva i també el grup de danses Socarrel.

Premis 9 d’Octubre Xàtiva

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés