L’atur baixa en la Costera, la Canal de Navarrés i la Safor i repunta a la Vall d’Albaida amb les contractacions en caiguda

Reprodueix vídeo

Dades atur mes de maig Comarques Centrals

Mentre que Costera i la Canal de Navarrés anoten un descens de 67 aturats respecte al mes anterior, a la Vall d’Albaida s’ha registrat un lleuger repunt de l’indicador. Són 37 demandants d’ocupació més que fa un mes. Les contractacions han retrocedit en les tres comarques, a les portes de la temporada estival. No és el cas de la Safor on l’atur registrat el mes de maig s’ha situat en 10.191 persones. És a dir, 14 aturats menys que el mes d’abril, amb un descens mensual del 0’14%.

En la Costera, el nombre d’aturats ascendeix a 4.309 persones. La construcció és el sector en el qual més ha baixat la desocupació. Segueix  l’agricultura i la indústria i el sector servicis és el que més gent va traure de l’atur al maig. Per municipis, Xàtiva va tancar l’últim mes amb un 1,49% menys de desocupació i Canals va registrar una caiguda similar, del 1,32%.

Per part seua, a la Canal de Navarrés es comptabilitzaven 935 demandants de treball al tancament del mes de maig de 2024. L’agricultura va ser el motor de la creació d’ocupació en esta comarca. Per darrere, la construcció, els tercer sector i la indústria.

En matèria de contractació, en la Costera es van formalitzar al maig 1.096 contractes. D’ells, un 46,81% van tindre caràcter indefinit.

A la Canal de Navarrés s’han formalitzat 501 contractes. La contractació indefinida mensual en este territori només arriba al 14,77% de noves ocupacions.

En canvi, a la Vall d’Albaida el sector servicis va experimentar una pujada de l’atur de 56 persones.

Mentre que en la construcció va haver-hi un descens, seguit de la indústria i l’agricultura que també va anotar una baixada de la desocupació al maig. En total, en la Vall hi ha registrats 4.892 aturats, 296 menys que en 2023; Ontinyent, Albaida i l’Olleria van contradir la tendència comarcal i Aielo de Malferit va liderar l’ascens del nombre de demandants mentre que Bocairent es va registrar un increment dels mateixos.

A la Vall d’Albaida s’han subscrit 2.100 contractes laborals. La contractació indefinida mensual en esta comarca va superar a la temporal.

A la Safor, quant a la contractació, s’han registrat 3943 contractes al maig del 2024.

La contractació indefinida mensual és de 1779 contractes i la contractació temporal és de 2149. L’activitat amb major número de contractació en este mes a la Safor ha sigut l’ hostaleria que suposa un 23% del total, seguida de l’activitat comercial, un 18% i les activitats artístiques, recreatives i d’entreteniment, el 13%.

Per a UGT-PV, el mercat de treball està vivint un bon moment amb uns nivells d’ocupació rècords assentats en la contractació estable i de qualitat.

Però tot i així encara queda millorar la protecció de les persones en els seus llocs de treball, augmentant el cost de l’acomiadament, tal com arreplega la Carta Social Europea“.

Al seu torn, el sindicat recorda que malgrat la creació d’ocupació, 4 de cada 10 persones porten més d’un any en desocupació i 1 de cada 4 busquen treball des de fa més de dos anys. Un problema que evidencia la incapacitat de les actuals polítiques actives d’ocupació per a millorar la inserció laboral.Com a aspecte positiu, UGT destaca el nou acord aconseguit entre Sindicats i Govern per la millora de la protecció assistencial de desocupació. Una reforma, que simplifica i amplia l’accés i les quanties dels subsidis i prestacions, per a millorar la difícil situació econòmica que travessen les persones desocupades, on 4 de cada 10 es troben en risc de pobresa.

Dades atur mes de maig Comarques Centrals

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés