“Cas Alqueria”; ABSOLTS. L’Audiència de València absol a Jorge Rodriguez i als tretze acusats

Reprodueix vídeo

L’Audiència de València absol a Jorge Rodriguez

L’Audiència Provincial de València ha absolt a l’expresident de la Diputació de València i actual alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i a la resta d’acusats del conegut com cas Alqueria. La decisió del tribunal arriba just després de la celebració de les eleccions autonòmiques i municipals del passat diumenge 28 de maig on Rodríguez ha revalidat la majoria absoluta amb Ontinyent ens Uneix. Amb el crit d’innocent i entre aplaudiments, així ha sigut rebut a l’entrada de l’Ajuntament on Rodríguez ha afirmat que per fi acaba un malson. I és que durant tot el procediment sempre ha defensat la seua innocència i ha subratllat el dany personal patit.

Efectivament la resolució absol, junt a Rodríguez als altres 13 acusats, entre ells, als co-gerents de Divalterra, Agustina Brines, Xavier Simó i Jose Ramón Tíller; el secretari lletrat d’aquesta empresa pública, Jorge Cuerda i dos assessors de la Diputació, Ricard Gallego i Manuel Reguart. Se’ls acusava dels presumptes delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabdals públics i falsedat de document oficial.

El cas, que es va iniciar fa cinc anys amb una espectacular i desproporcionada operació policial, va provocar la dimissió de Rodríguez com president de la Diputació i el seu abandonament del PSPV. A més la investigació es centrava en una suposada trama de contractacions irregulars d’alts directius en l’empresa pública Divalterra. Antiga Imelsa, llastrada des de sempre per l’estigma de la corrupció.

Així les defenses van sostindre que els contractes van tenir una component merament administrativa, que ningú s’havia apoderat de fons públics ni va haver frau. A l’hora de realitzar dites contractacions i que comptaren amb el vistiplau dels serveis jurídics de Divalterra i d’un expert extern. Finalment ara la justícia els dona la raó.

L’Audiència de València absol a Jorge Rodriguez

Comarcal.TV

L’Audiència de València absol a Jorge Rodriguez

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés