L’Aula Didàctica de música i dansa d’arrel tradicional a Xàtiva

Reprodueix vídeo

L’Aula Didàctica de música i dansa d’arrel tradicional a Xàtiva

El Centre Cultural de Xàtiva ha acollit la presentació de l’Aula Didàctica de Música i Dansa d’Arrel Tradicional Salvadora Sancho; un projecte educatiu innovador posat en marxa des de la Conselleria d’Educació per acostar a l’alumnat no universitari a la música i la cultura popular valenciana realitzant l’estudi del nostre patrimoni musical. I l’elecció de Xàtiva ha de vore amb la seua rica cultura popular.

Salvadora Sancho va ser una dona de Canals amb problemes de visió però amb grans dots musicals i vocals i que inclús es va ensenyar a tocar la guitarra de manera autodidacta.

Les activitats i tallers que ací es desenvolupen poden adaptar-se al nivell i etapa educativa de l’alumnat participant.

 Des què començaren els primers tallers de prova en desembre de 2022 ja han passat per l’aula Didàctica uns 530 alumnes. Ara tindran lloc durant tot el mes d’abril amb centre de la Granja de la Costera, Alzira, Novetlè, Pedreguer o Llocnou entre altres poblacions. A més els tallers que s’ofereixen es poden consultar al web portal.edu.gva.es/salvadorasancho

 La directora general Reis Gallego també anunciava en l’acte que el CEFIRE de Xàtiva acollirà en juliol unes jornades de formació del professorat de música tradicional i dansa.

 Finalment comptarà amb una ponència inicial de Vicent Torrent i Maribel Crespo, seguint amb més conferències i materials didàctics.

Comarcal.TV

L’Aula Didàctica de música i dansa d’arrel tradicional a Xàtiva

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés