L’entrada de Moros i Cristians d’Alfarrasí deixa els carrers plens de música, color i meravelloses vestimentes

Reprodueix vídeo

Alfarrasí celebra l’Entrada de Moros i Cristians

Els moros i cristians són una festa que posseeix un gran arrelament en Alfarrasí i el dissabte 19 d’agost fou moment de gaudir i contemplar l’entrada dels dos bàndols, l’acte central d’una jornada que s’encetava a les vuit amb la diana; continuaria amb la missa al patró Sant Roc i ja per la vesprada amb la desfilada de totes les bandes i la posterior entrada. El seu origen és el resultat de la quantitat de diferents cultures que han habitat la localitat valldalbaidina, persones d’origen islàmic, musulmà, morisc i finalment cristià i d’aquesta vistosa i espectacular manera, Alfarrasí commemora la victòria cristiana en mans del reu Jaume I, en 1244.

L’encarregada d’obrir la desfilada va ser la Junta Central de Moros i Cristians d’Alfarrasí amb uns ensordidors timbals que anuncien la batalla.

Una batalla escenificada per les comparses Els Karkamios, Les Mores, Els Medrats, Les Medraes; Els Pirates i les Corsàries, Els Bucaners; Les Pirates i Templers. Tots els seus membres van desfilar amb vistosos trages al so de la música de marxes cristianes i mores. També destacaren els distints ballets i la presència de cavalls batedors que engrandiren encara més aquest espectacle que mai deixa indiferent a ningú.

I és que en un acte com aquest els participants i també el públic es deixen portar per eixa atmosfera especial. I és converteix en part d’una de les festes més representatives de la comarca de la Vall d’Albaida i la nostra terreta. I al cas d’Alfarrasí els Moros i Cristians compliran 50 anys l’any. Una important efemèride que ja comença a preparar-se.

Després d’omplir els carrers d’Alfarrasí de música, fantasia i història quedaren tots citats a partir de la una de la matinada al recinte de les orquestres on actuaria “Tallarina On Tour”.

Alfarrasí celebra l’Entrada de Moros i Cristians

Comarcal.TV

Alfarrasí celebra l'Entrada de Moros i Cristians

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés