Les Falles de Gandia ja són Festa d’Interès Turístic Nacional

Reprodueix vídeo

D’interès Turístic Nacional

Les Falles de Gandia  ja son Festa d’Interès Turístic Nacional per part del Govern espanyol.

Les Falles de Gandia ja van ser declarades Bé d’Interès Cultural en 2015 i reconegudes Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2016.

A més, compten amb l’adhesió al segell de qualitat SICTED i al club de producte d’experiències turístiques de Gandia.

Dedicades a Sant Josep, patró dels fusters, a Gandia les Falles compten en l’actualitat amb 23 comissions falleres que porten les celebracions a tots els racons de la localitat.

A més de la participació del Gremi d’Artesans d’Artistes Fallers, la celebració implica molts altres sectors com a nombrosos sectors, com els de la decoració i floristeria, perruqueria, indumentària i confecció, orfebreria, escriptors i poetes, pirotècnia o bandes de música.

També cal destacar el caràcter solidari, amb la col·laboració amb diverses entitats de caràcter benèfic i el seu compromís LGTBI+ i ecologisme.

Per a la secretària d’Estat de Turisme, Rosana Morillo, “la declaració com a festa d’interès turístic nacional de les Falles de Gandia posa en valor el valor la riquesa cultural i el compromís social d’una celebració que és exemple dels valors que distingeixen a Espanya”.

Per la seua part, Pilar Bernabé, delegada del Govern d’Espanya en la Comunitat Valenciana, afegeix que aquesta decisió suposa un altre pas “en defensa de la nostra cultura i les nostres tradicions que el Govern d’Espanya ha valorat atorgant aquest reconeixement”.

Per a obtenir el reconeixement de Festa d’Interès Nacional cal comptar prèviament amb la distinció de Festa d’Interès en la Comunitat Valenciana. Així mateix, s’ha d’acreditar l’origen, antiguitat i nissaga tradicional de la festa, igual que la seua originalitat, valor cultural, alt grau de participació ciutadana i el seu gran abast com a atractiu turístic.

També és necessari demostrar que es tracta d’una festivitat que se celebra de manera continuada en el temps (sense interrupcions que superen els cinc anys entre una edició i una altra) i provar que la localitat compta amb establiments suficients (tant d’allotjament com d’altres serveis) per a rebre l’afluència prevista de visitants i turistes.

Al costat d’això, el procediment exigeix que la festa haja aconseguit un mínim de vint impactes rellevants (no mers esments, sinó un tractament específic de la festa) en mitjans de comunicació de difusió nacional.

Des d’ara Gandia té dues Festes d’Interès Turístic Nacional, com són la Setmana Santa i les Falles.

D’interès Turístic Nacional

D'Interès Turístic Nacional

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés