“Les màquines de Da Vinci” arriba al Palau Provincial d’Alacant a través d’una mostra internacional amb més de 50 peces i rèpliques dels invents dels geni italià

Reprodueix vídeo

“Les màquines de Da Vinci” al Palau Provincial d’Alacant

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, han inaugurat l’exposició ‘Les màquines de Da Vinci’ acompanyats pel seu comissari, Xavier Costa.

Principalment, la mostra interactiva al Palau Provincial posa a l’abast dels visitants més de cinquanta peces i rèpliques dels invents del geni italià.

La col·lecció procedent del Museu Leonardo a Venècia pretén donar a conèixer al món l’obra de Da Vinci.

Per a tal fi s’hi han fet fidels recreacions de les seues màquines que s’han elaborat a través de dibuixos dels “Codici di Leonardo”.

A més, poden ser provades pel públic per a familiaritzar-se amb els principis bàsics de física i enginyeria.

Totes les rèpliques han sigut construïdes principalment pel florentí Tarchiani i el seu equip amb sistemes íntegrament artesanals, els disponibles en el segle XV.

Així mateix, entre altres aplicacions pràctiques, els visitants podran comprovar el funcionament d’una cadena o sorprendre’s amb el reflex infinit de la cambra d’espills.

A més a més, la proposta, que es podrà visitar gratuïtament fins el mes vinent de novembre, es completa amb una vintena de reproduccions de famoses pintures de l’artista, com “La Mona Lisa”, “L’últim sopar” o el “Retrat d’un músic”.

“Les màquines de Da Vinci” al Palau Provincial d’Alacant

Comarcal.TV

 

“Les màquines de Da Vinci” arriba al Palau Provincial d’Alacant

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés