“Les màquines de Da Vinci” arriba al Palau Provincial d’Alacant a través d’una mostra internacional amb més de 50 peces i rèpliques dels invents dels geni italià

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Reprodueix vídeo

“Les màquines de Da Vinci” al Palau Provincial d’Alacant

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, han inaugurat l’exposició ‘Les màquines de Da Vinci’ acompanyats pel seu comissari, Xavier Costa.

Principalment, la mostra interactiva al Palau Provincial posa a l’abast dels visitants més de cinquanta peces i rèpliques dels invents del geni italià.

La col·lecció procedent del Museu Leonardo a Venècia pretén donar a conèixer al món l’obra de Da Vinci.

Per a tal fi s’hi han fet fidels recreacions de les seues màquines que s’han elaborat a través de dibuixos dels “Codici di Leonardo”.

A més, poden ser provades pel públic per a familiaritzar-se amb els principis bàsics de física i enginyeria.

Totes les rèpliques han sigut construïdes principalment pel florentí Tarchiani i el seu equip amb sistemes íntegrament artesanals, els disponibles en el segle XV.

Així mateix, entre altres aplicacions pràctiques, els visitants podran comprovar el funcionament d’una cadena o sorprendre’s amb el reflex infinit de la cambra d’espills.

A més a més, la proposta, que es podrà visitar gratuïtament fins el mes vinent de novembre, es completa amb una vintena de reproduccions de famoses pintures de l’artista, com “La Mona Lisa”, “L’últim sopar” o el “Retrat d’un músic”.

“Les màquines de Da Vinci” al Palau Provincial d’Alacant

Comarcal.TV

 

“Les màquines de Da Vinci” arriba al Palau Provincial d’Alacant

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés