Les obres que permetran passar el nou col·lector d’Ontinyent per baix del Pont Vell avancen a bon ritme

Reprodueix vídeo

Tram final nou col·lector Ontinyent

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha visitat les obres del nou col·lector general de la ciutat que es van iniciar ara fa un any. Uns treballs que afronten el seu últim tram.

En concret, el de la zona pròxima al Pont Vell, del segle XV. Una infraestructura, executada per EGEVASA, com la major obra d’enginyeria hidràulica mai realitzada a Ontinyent.

Rodríguez recordava que l’obra del col·lector general és de 4,7 milions, però que de manera prèvia va començar ja amb les actuacions d’emergència posteriors a la DANA.

Seguidament es durà terme altra intervenció de caràcter urgent per restablir l’arribada d’aigües al riu des de la depuradora.

En aquest sentit, l’execució del tram final de l’obra comprèn les immediacions del Pont Vell, una zona amb un enorme valor patrimonial de protecció paleontològica.

En aquest sentit, per tal de protegir, assegurar i preservar-lo amb les màximes garanties s’ha dissenyat una intervenció “de cirurgia hidràulica”. Per a tal fi s’hi ha instal·lat una inca de 185 metres de longitud que realitzarà una perforació horitzontal per baix del Pont Vell fins al final de l’explanada de Tortosa i Delgado.

En total, fins 2023 s’invertiran més de 15,4 milions d’euros en actuacions patrimonials en l’entorn del riu Clariano.

Tram final nou col·lector Ontinyent

Comarcal.TV

Obres col·lector Ontinyent

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés