Ontinyent presenta el tràiler del documental sobre les Valquíries, la primera filà de dones que al 1989 engrandiren la festa de Moros i Cristians

Reprodueix vídeo

Les pioneres de la dona en la festa d’Ontinyent

Aquest és el tràiler del documental “Les Valquíries, les pioneres de la dona en la festa” produït per la regidoria d’igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent i inclòs dins la programació del “Mig Any Fester” de Moros i Cristians. Un treball que rememora un fet històric esdevingut l’any 1989 quan les Valquíries, la filà de la comparsa Fontanos obriren les portes a milers de dones a poder participar activament en les festes.

Per a la presentació s’ha comptat amb algunes de les protagonistes del documental, Tudi Guillem, Isabel Pla i Mari Carmen Valls. Qui fou a més la primera dona amb càrrec a la festa, concretament primer tro de la comparsa Omeyes.

Aquest episodi va conviar per a sempre la història, del que calia deixar constància gràfica i fer visible la lluita de les dones.

L’acte d’estrena del documental tindrà lloc aquest divendres a les vuit de la vesprada al Teatre Echegaray amb entrada lliure.

L’acte inclourà la intervenció d’autoritats i un col·loqui amb les protagonistes. Estarà moderat per l’ontinyentina Rosana Ferrero, amb ampla experiència vinculada a les festes i tradicions locals.

Comarcal.TV

Les pioneres de la dona en la festa d'Ontinyent

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés