Les pluges abundants dels dos últims mesos facilitarà a partir de la setmana que ve la retirada de la massa forestal d’Enguera

Reprodueix vídeo

Les pluges abundants facilitarà retirada massa forestal d’Enguera

La pluja ha arribat tard però ha sigut abundant en zones com la Canal de Navarrés. En la seua capital, Énguera, l’estiu s’encetava amb pedregada i forta pluja que va arribar a 67 l/m2 en poc més d’una hora, acumulant en el que va d’any 304 litres; 200 d’ells només en maig i juny.

Aquesta és una bona notícia ja que el terreny està en molt bones condicions per a la tala i el risc d’incendi disminueix malgrat la situació en què es troba la serra, necessitada d’eliminació de biomassa. I és que aquest és un municipi amb gran massa forestal, amb prop de 18.000 hectàrees distribuïdes en les zones de La Redonda, Los Altos, Navalón i la Matea. Així l’ajuntament, després de d’adjudicació en octubre de l’any passat de l’aprofitament de la tala de les muntanyes iniciarà la propera setmana els treballs.

Segons el contracte adjudicat a l’empresa Novalis Consultoria i Comercio SL per un import de 77.783 euros, es talaran unes 15.000 tones de fusta de les muntanyes de les zones Los Altos, Navalón i la Redonda. El gros dels treballs es desenvoluparà després de l’estiu, a partir del mes d’octubre.

En Énguera també està en marxa el pla “Previfoc”. Malgrat que la vigilància per part del voluntariat d’Adene és constant durant tot l’any, hi ha dues èpoques on s’intensifica la prevenció. En Pasqua, davant l’allau de senderistes i excursionistes i l’altra, ara en estiu, també pel perill d’incendi. A més es compta amb tres brigades del Consorci Provincial de Bombers, altra de la Generalitat i Protecció Civil. També al llarg de l’extens terreny forestal s’han habilitat sis basses, tres d’elles preparades per poder ser utilitzades pels helicòpters.

Les pluges abundants facilitarà retirada massa forestal d’Enguera

Comarcal.TV

Les pluges abundants facilitarà retirada massa forestal d’Enguera

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés