L’espectacle de Botifarra i artistes col·laboradors “El collar de la mediterrània” posa a tot el públic en peu en el tancament de Nits al Castell

Reprodueix vídeo

“Botifarra” tanca 23 edició Nits al Castell

Fou el fermall d’or perfecte a un Festival que ha superat les expectatives. El cantaor xativí Pepe Gimeno “Botifarra” va tancar la vintè-tercera edició de Nits al Castell amb l’espectacle “El collar de la mediterrània”. Creat expressament per a commemorar el mil·lenari de l’obra “El collar de la coloma” d’Ibn Hazm. Per això, aquesta fou una de les millors actuacions vistes d’una de les veus més sol·licitades de la cançó tradicional valenciana. I va ser així perquè Botifarra va ajuntar i compartir escenari amb artistes procedents de diferents llocs del Mediterrani. València, Andalusia, Grècia o el Marroc, col·laboracions com les d’Ahmed Touzani, Fraskito i Vangelis. Totes elles recolliren totes les similituds culturals que parlen de la història conjunta d’al-Àndalus.

“Aseat” diu Botifarra però es queda molt curt en la seua valoració d’aquest espectacle únic.

Botifarra ha estat reconegut per la seua tasca de recopilació i conservació de la cultura valenciana. Els seus concerts, aquest no va ser una excepció acosten al públic part de la memòria oral, i en ells, recita de memòria centenars de frases fetes, romanços o contes populars.

El cantaor valencià per excel·lència compta amb un gran reconeixement a la seua trajectòria amb premis com l’Ovidi, Enderrock, el Carles Santos de la Música Valenciana, la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura i la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat. Botifarra es suma així a la llista de grans artistes que enguany han amenitzat les nits al castell.

Tota l’actuació fou especial però la interpretació de “La Malaguenya de Barxeta” amb tal quantitat i qualitat de músics serà difícil d’oblidar per al públic que va tindre la sort d’assistir.

Comarcal.TV

“Botifarra” tanca 23 edició Nits al Castell
Pep Gimeno“Botifarra” tanca la 23 edició Nits al Castell

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés