L’Estratègia Valenciana per a la Igualtat LGTBI 2022-27

Reprodueix vídeo

L’Estratègia Valenciana per a la Igualtat LGTBI 2022-27

La vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha presidit la reunió conjunta del Consell Valencià LGTBI i del Consell Consultiu Trans, que s’ha celebrat en el Centre del Carme Cultura Contemporània. En la trobada s’ha analitzat les mesures i actuacions desenvolupades en defensa dels drets del col·lectiu així com els reptes de futur contemplats en l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat LGTBI 2022-27. En concret, l’Estratègia compta amb 10 objectius que contemplen 77 mesures, de les quals 53 estan executades o en execució permanent, 12 estan en procés

En aqueix sentit, Mas ha destacat “la perseverança i el compromís” de les entitats i activistes LGTBIQ+. “L’incansable esforç cap a una estratègia clara de visibilitat, apoderament i incidència política que ha portat als avanços aconseguits”.

Així mateix, ha assenyalat que s’està treballant en la construcció de “espais més segurs per a la comunitat LGTBI enfront dels discursos d’odi que en massa ocasions acaben en agressions”. Avançant cada dia més en el reconeixement dels seus drets.

D’altra banda, en la seua intervenció, la vicepresidenta ha donat la benvinguda al Consell Valencià LGTBI a quatre noves entitats. Procedents del sud de la Comunitat Valenciana: Alacant, Elx, Benidorm i Alcoi, la presència del qual “fan més plural i divers aquest òrgan. Perquè la igualtat s’aconsegueix dia a dia, municipi a municipi, carrer a carrer, i per això és important la vostra existència i la vostra veu”.

Després de la celebració de la reunió conjunta del Consell Valencià LGTBI i el Consell Consultiu Trans s’ha celebrat un debat obert. A més s’han analitzat les polítiques desenvolupades tant a nivell estatal com en la Comunitat Valenciana en favor dels drets del col·lectiu LGTBI. En el qual, al costat de la vicepresidenta Aitana Mas, han participat l’actor i director Eduardo Casanova, l’actriu Sil de Castro, la dragqueer Liz Dust i l’activista pels drets LGTBI Guillem Montoro.

Comarcal.TV

L'Estratègia Valenciana per a la Igualtat LGTBI 2022-27

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés