L’ex convent de Sant Domènec de Xàtiva, escenari del lliurament dels Premis Nacionals de Radiologia 2023

Reprodueix vídeo

Xàtiva acull els Premis Nacionals de Radiologia

L’antic convent de Sant Domènec ha albergat aquest dimecres 8 de novembre, amb motiu del Dia Internacional de la Radiologia, l’entrega dels premis de Radiologia 2023. La SERAM (Societat Espanyola de Radiologia Mèdica) celebra per primera vegada aquest acte fora de la capital. I ha triat Xàtiva pel guardó rebut el passat 2022 que va recaure en l’hospital Lluís Alcanyís, pioner en l’ecografia Doppler. Ha suposat, a més, la primera visita del conseller de Sanitat, Marciano Gómez, a la capital de la Costera.

El premi obtingut l’any passat al servei radiodiagnòstic de l’hospital xativí ha suposat una posada en valor del treball realitzat al centre. En concret en la introducció, perfeccionament i difusió de l’ecografia Doppler.

I és que no s’ha d’oblidar que la radiologia és un servei central i indispensable en l’atenció sanitària ja que el 80% dels diagnòstics i molts tractaments passa per aquesta intervenció.

En aquest sentit i per a reforçar aquesta figura clau, el conseller anunciava en Xàtiva la inversió de prop de 10 milions d’euros per a l’adquisició de 45 nous equips de radiologia digital d’última generació. També l’increment de places de radiòlegs via MIR i igaulment, la reducció en la demora de les proves diagnòstiques.

A més més el conseller ha assegurat una inversió de 70 milions en l’hospital de Xàtiva fins 2032 per a la seua modernització integral.

Si en 2022 el reconeixement fou per al Lluís Alcanyís, enguany la SERAM ha atorgat el premi al servei de radiologia a l’hospital Moragues Messeguer de Múrcia.

Xàtiva acull els Premis Nacionals de Radiologia

Comarcal.TV

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés