L’exposició del MARQ “Els Guerrers de Xi´an” supera totes les expectatives

Reprodueix vídeo

L’exposició del MARQ “Els Guerrers de Xi´an” supera totes les expectatives

L’aposta de la Diputació per la mostra internacional “El legado de las dinastías Qih i Han, China. Los guerreros de Xi´an” en el MARQ d’Alacant, ha superat totes les expectatives amb més de 10.607 visitants en les dues primeres setmanes d’exposició. El president, Carlos Mazón, ha mostrat la seua satisfacció davant aquestes dades i ha destacat la gran repercussió que aquest important esdeveniment cultural tindrà per a la província d’Alacant tal i com ja va augurar el passat 28 de març, dia de la inauguració.

Així, després de quinze dies, la considerada com l’Octava Meravella del Món ha rebut visitants procedents de tots els racons. Dins del territori nacional, destaca, en primer lloc, Madrid, seguit de València, Múrcia, Castella-la Manxa, Castelló i Lleó i Andalusia.

Més enllà de les nostres fronteres es situen en primer lloc els turistes procedents d’Anglaterra, seguits de Països Baixos, EEUU i els països nòrdics.Davant aquesta gran expectació, el MARQ ha habilitat un complet programa de visites guiades en diversos idiomes: castellà, valencià, anglès i francès, que abasta un ampli ventall d’horaris, així com passes treatralitzats. Finalment la reserva d’entrades es pot sol·licitar a través de la pàgina web i en les taquilles del MARQ, amb descomptes per a majors de 65 anys, joves i estudiants, entre altres col·lectius.

L’exposició recull nou guerrers, un cavall i més de 120 peces originals d’aquest conjunt Patrimoni de la Humanitat, moltes d’elles mai exhibides abans al nostre país i pot visitar-se fins a gener del 2024. La mostra coincideix amb el 50 aniversari de l’inici de les relacions diplomàtiques entre Xina i Espanya.  El descobriment casual, fa 49 anys, de l’exèrcit de terracota del primer emperador de la Xina per part d’uns llauradors. Soldats de tamany real, disposats per al combat i tots ells modelats amb extrem detall. A més les seues faccions i uniformes marquen les diferències racials i de rang.

L’exposició del MARQ “Els Guerrers de Xi´an” supera totes les expectatives

Comarcal.TV

L’exposició del MARQ “Els Guerrers de Xi´an” supera totes les expectatives

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés