L’exposició “Els guerrers de Xi´an” supera les 100.000 visites i bat un nou rècord al MARQ d’Alacant

Reprodueix vídeo

L’exposició “Els guerrers de Xi´an” bat rècord de visites a Alacant

L’exposició internacional “El llegat de les dinasties Qin i Han, Xina. Els guerrers de Xi’an” ha superat la barrera de les 100.000 visites quan a penes es compleixen quatre mesos des de la seua inauguració al Museu Arqueològic d’Alacant, el 28 de març passat.

Comissariada per Marcos Martinon-Torres, catedràtic de la Universitat de Cambridge, i impulsada per la Diputació d’Alacant, l’exposició mostra al públic més de 120 peces originals. Totes elles procedents de 9 museus i institucions xineses. Entre les quals destaquen el Museu d’Història de Shaanxi i el Museu del Mausoleu de Qin Shihuang. Una mostra que ha portat fins al públic una experiència nova, guiada per la ciència arqueològica i recolzada en una extraordinària col·lecció d’objectes, molts dels quals mai havien estat exposats a Espanya.

Es tracta de la primera exposició dels guerrers de Xi’an a Europa després de la pandèmia.

Així ha estat reconeguda, tant pel govern de la Xina com pel d’Espanya, com el projecte de cooperació cultural més destacat del 2023. Dins l’ampli programa activitats i iniciatives bilaterals que s’estan duent a terme per celebrar el 50è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre ambdós països.

L’exèrcit de terracota de Xi’an, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, és un dels descobriments arqueològics més enlluernadors del segle XX. Creats fa més de 2000 anys per ordre del primer emperador de la Xina, Qin Shihuang, mantenen un interès i atractiu de repercussió internacional vigent fins als nostres dies. Reconeguda així com la vuitena meravella del món, la mostra es pot visitar al MARQ fins al 28 de gener de 2024. Actualment amb horari d’estiu de 10:00 a 22:00 hores, de dimarts a dissabte i també de 10:00 a 14: 00 hores els diumenges i festius.

L’exposició “Els guerrers de Xi´an” bat rècord de visites a Alacant

Comarcal.TV

L’exposició “Els guerrers de Xi´an” bat rècord de visites a Alacant

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés