La sostenibilitat defineix a l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva que continua amb el seu pla de reduir un 30% la petjada de carboni fins al 2030

Reprodueix vídeo

Líder en sanitat sostenible

Al 2019 el Lluís Alcanyís de Xàtiva fou el primer hospital públic de la xarxa valenciana en calcular la seua petjada de carboni i també el primer en crear un Comitè de Sostenibilitat i Salut Urbana. Compta amb dos premis europeus pel lideratge en accions contra els efectes del canvi climàtic i moltes són les accions que ha posat en marxa per arribar a un objectiu clar: reduir un 30% la petjada de carboni fins al 2030.

Millores d’eficiència, il·luminació, sostenibilitat, en definitiva un pla energètic que ja està donant resultats al aconseguir estalvis de consum del 50%. Un exemple el tenim en la substitució de les calderes.

Per a calfar l’aigua s’ha posat en funcionament captadors solars tèrmics.

A més ja està instal·lant-se sobre les cobertes de l’edifici panells fotovoltaics.

I una mobilitat elèctrica sostenible també està dins d’aquesta estratègia.

L’àrea de manteniment també ha substituït per complet la il·luminació exterior basada en vapor de sodi per tecnologia LED i més de 950 lluminàries interiors de fluorescència per pantalles LED que, en ambdós casos ha aconseguit una reducció del consum del 50%.

A l’hospital també s’ha implementat el programa EPI valora que recicla els productes plàstics per donar-li una segona vida.

I tots aquests treballs han fet que des de la Unitat d’Innovació del departament s’haja organitzat un programa pilot de tutoria per involucrar als hospitals públics valencians en aquesta sanitat sostenible.

Accions totes que confirmen el lideratge en aquest camp de la sostenibilitat de l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Líder en sanitat sostenible

Comarcal.TV

Líder en sanitat sostenible

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés