L’IES Josep de Ribera guanya la V edició del Repte Aitex

Reprodueix vídeo

L’IES Josep de Ribera guanyen la V edició del Repte Aitex

Un grup d’alumnes de l’IES Josep de Ribera de la Pobla del Duc ha aconseguit el primer premi del Repte Aitex 2023, el concurs que premia les idees més innovadores, enfocades al desenvolupament de nous productes, processos, serveis i/o noves funcionalitats. En aquesta cinquena edició es platejava el següent repte: Quin producte cosmètic no existent en l’actualitat i inventaries?

La proposta guanyadora ha estat aquesta “Saboxam”, una pastilla de sabó que és meitat gel de dutxa i meitat xampú. Les seues artífexs són Alba Esteve, Àurea García, Míriam Gómez i Nuria Rusteikis de l’IES Josep de Ribera de la Pobla del Duc.

Però hi ha més centres de les nostres comarques que han aconseguit premis en importants ja que el segon lloc ha estat per a la proposta “X-Cream”, una crema per a tractar la inflamació de les orelles produïda pels colps rebuts als esports de contacte. Els components d’aquest equip pertanyen a l’IES L’Estació d’Ontinyent.

En quarta posició ha estat la idea basada en l’elaboració de cosmètics facials, corporals i capil·lars personalitzats i ecològics per a aquest altre grup de l’IES Josep de Ribera de la Pobla del Duc. I aquests alumnes de l’IES Bocairent han aconseguit la sisena posició per la proposta “Cosmetic Dye”, un xampú amb tint natural incorporat.

Així Aitex, en Alcoi, és el centre de referència a l’avantguarda en innovació, investigació i desenvolupament tecnològic en Espanya i un dels cinc principals d’Europa. Finalment compta amb més de 35 anys d’experiència centrant les seues activitats en investigació aplicada i innovació tecnològica. A més de serveis tècnics avançats de laboratori, certificacions i formació tècnica per a empreses.

L’IES Josep de Ribera guanyen la V edició del Repte Aitex

Comarcal.TV

L’IES Josep de Ribera guanyen la V edició del Repte Aitex

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés