L’incendi de Montitxelvo avança descontrolat pel vent

Reprodueix vídeo

L’incendi de Montitxelvo avança descontrolat pel vent

Més de 950 persones desallotjades pel foc que afecta a nombroses poblacions, de Montitxelvo a Potries i més de 2.000 hectàrees cremades són les desoladores xifres de hui al migdia de l’incendi forestal que continua descontrolat. Aquesta ha sigut una jornada i nit complicada a causa del fort vent. El vent ha impedit al matí la participació dels mitjans aeris com els FOCA enviats pel Govern d’Espanya. De mitjans aeris només estan lluitant contra el foc dos de la Generalitat, altre del Consorci Provincial de Bombers i un quart de la UME. A més de protegir les poblacions, els treballs es centren en evitar que les flames creuen el riu Serpis per evitar una major catàstrofe.

A primera hora del matí, el president de la Generalitat, Carlos Mazón i altres autoritats, visitaven el Lloc de Comandament Avançat ubicat en Llocnou de Sant Geroni. Per agrair així l’intens treball que fan les brigades i efectius, vinguts inclús d’altres comunitats.

Les persones desallotjades són dels municipis de Terrateig, en la Vall d’Albaida i de la Safor, Castellonet de la Conquesta, Ador i diverses urbanitzacions, inclús de Vilallonga. A més els municipis de la Font d’en Carròs i Potries han sigut confinats.

Cap recordar que la primera alarma del foc es va donar ahir dijous al migdia. Es va originar en l’antiga depuradora de Montitxelvo i al principi inclús no es va considerar com incendi forestal. Però degut a les ratxes de vent que arribaren a superar els 80 quilòmetres per hora, el foc es va propagar ràpidament passant a ser incendi forestal sobres les 16:30 hores. De Montitxelvo ha calcinat tota la serra i el foc també ha acabat amb un riu-rau i la senda de llenyaters.

En menys de mitja hora, les flames ja estaven junt a les vivendes del municipi de Terrateig i ací ha afectat a instal·lacions esportives i un habitatge que ha quedat inhabitable.

Ací es van viure moments molt durs amb els mateixos veïns ajudant a extingir el foc.

Aquestes són imatges d’aquest matí de Terrateig, un poble desert amb signes de tragèdia i un muntanya devastada. D’ací es foren un centenar de persones; la majoria acollits per familiars i un grup menut traslladat al poble de Benicolet on l’alcalde, Iván Martínez, va oferir diverses instal·lacions municipals.

I ens traslladem al municipi d’Ador on a les 9 del matí, l’Ajuntament emetia el ban informant de l’evacuació immediata de tots els veïns.

Poc després eren els veïns de la Font d’en Carròs el que coneixien la notícia del confinament a causa del fum.

Degut als desallotjaments, la Generalitat ha activat el protocol amb Creu Roja per acollir veïns en Potries i Llocnou de Sant Geroni.

Un incendi que avança sense control però en el que no cal lamentar cap ferit ni dany personal.

L’incendi de Montitxelvo avança descontrolat pel vent

Comarcal.TV

L'incendi de Montitxelvo avança descontrolat pel vent

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés