La nova Llei contra la Despoblació potenciarà l’ocupació juvenil, l’activitat econòmica i la digitalització de les zones rurals

Reprodueix vídeo

Llei contra la Despoblació

La nova Llei Integral de Mesures contra la Despoblació en la Comunitat Valenciana potenciarà l’ocupació juvenil, l’activitat econòmica i la digitalització de les zones rurals. Aquest projecte legislatiu està previst que siga aprovat pel Ple del Consell en setembre amb la fi de dinamitzar les zones rurals en risc de despoblament.

Entre les mesures es busca reforçar la Formació Professional amb un enfocament dirigit a les persones joves; es promourà la figura del contracte programa en formació i el contracte programa de pràctiques per a l’alumnat amb estança efectiva en municipis rurals i a més preveu impulsar programes de formació telemàtica i presencial. Altres accions seran potenciar l’educació digital i la creació del transport a demanda. A més s’inclouran serveis de compra-recollida-distribució de comandes que permetan l’arribada a punts de recollida en cada localitat, evitat desplaçaments.

Efectivament l’accés a la vivenda és altra de les prioritats. Per aquest motiu està previst que s’apliquen criteris de valoració positiva en les ajudes d’accés a primer habitatge a les persones joves, així com ajudes a rehabilitació i eficiència energètica i renovació de l’entorn construït.

Despoblació en la Comunitat Valenciana.

Comarcal.TV

Llei contra la Despoblació

 

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés