101 dies han d’esperar de mitjana els pacients de l’àrea Xàtiva-Ontinyent per a poder operar-se

Reprodueix vídeo

Llista d’espera quirúrgica

El departament de salut Xàtiva – Ontinyent ha rebaixat en setembre d’enguany el temps d’espera dels pacients per a sotmetre’s a una intervenció quirúrgica.

Tres dies menys respecte d’agost, en concret 101 dies, situant-se inclús per baix de la mitjana autonòmica que està en 108.

El coronavirus va alterar les llistes d’espera en tots els departaments sanitaris, incrementant notablement la demora per a sotmetre’s a una operació i des de març del 2020, quan va esclatar la pandèmia, l’àrea sanitària Xàtiva – Ontinyent fou incrementant la llista d’espera per damunt dels deus dies; una demora que s’ha mantingut el 2020 i fins finals de 2022, i amb el seu pic més alt en febrer de l’any passat, després de la setena onada de covid, quan la llista d’espera es va situar en 158 dies. Poc a poc ha anat recuperant la normalitat.

L’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva,és el que acumula més temps d’espera, 106 dies pels 76 de l’altre centre hospitalari, el d’Ontinyent.

Per especialitats la més afecta en l’hospital de Xàtiva és el de cirurgia ortopèdica i traumatologia, que arrossega una demora de 157 dies i és també l’especialitat amb més pacients, 761.

En l’hospital general d’Ontinyent, l’especialitat on més es tarda és la de ginecologia-obstetrícia amb 91 dies, mentre que la que acumula més pacients és la de cirurgia general, amb 146 malalts.

L’especialitat millor situada és la d’oftalmologia al cas de Xàtiva amb 59 dies d’espera i la d’otorrinolaringologia en Ontinyent, amb 66 dies.

Sanitat permet als pacients consultar l’estat de la seua sol·licitud d’operació quirúrgica mitjançant un registre individualitzat al seu web.

Llista d’espera quirúrgica

Comarcal.TV

Llista d’espera quirúrgica

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés