L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el seu vintè aniversari

Reprodueix vídeo

L’Oceanogràfic celebra el seu vintè aniversari

L’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències celebra el seu vintè aniversari i des què va obrir les seues portes el 2003, la seua activitat s’ha centrat en apropar la necessitat de protegir la flora i fauna marina a tota la població i als més de 25 milions de persones, procedents de tots els racons del món, que han visitar l’aquari durant els últims 20 anys.

Si hi a alguna cosa que caracteritza a l’Oceanogràfic és la diversitat d’animals que constitueix la seua col·lecció zoològica. Aus, dofins, taurons, ratlles, foques, meduses, belugues, lleons marins, tortugues i milers de peixos són algunes de les més de 650 espècies que el visitant pot trobar en el seu recorregut pels 110.000 m2 que conformen el major aquari d’Europa. El centre valencià és dels pocs aquaris del món que compta amb una ampla plantilla de veterinaris i experts en medicina animal, operatius els 365 dies de l’any i especialitzats en el desenvolupament de programes d’investigació que contribueixen al coneixement dels animals per a la seua protecció i conservació en el medi natural.

També en 2016, coincidint amb l’arribada d’Avanqua com gestora del centre, l’Oceanogràfic compta amb un Comitè de Cura i Benestar Animal, composat per personal propi i extern. El projecte més destacat de conservació és l’Àrea de Recuperació i Conservació de fauna marina – ARCA del Mar- que es posava en marxa el 2017. Amb el Centre de Recuperació i a través de la Xarxa d’Envaraments de la Comunitat Valenciana. S’intensifica la tasca d’atenció d’animals que apareixen ferits o encallats en la platja, gràcies també a la implicació dels pescadors. De fet, ja són més de 700 les tortugues marines que s’han recuperat en l’hospital de fauna marina de l’aquari de València.

Finalment l’Oceanogràfic centra la seua estratègia en les tortugues que es mostren i distribueixen en moltes de les instal·lacions del centre. El recinte apropa així els més de 250 exemplars de tortugues terrestres, marines i d’aiguamoll als visitants. A més l’objectiu de crear consciència sobre la seua vulnerabilitat i aconseguir canviar conductes mediambientals.

L’Oceanogràfic celebra el seu vintè aniversari

Comarcal.TV

L’Oceanogràfic celebra el seu vintè aniversari

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés