L’Olleria celebra la XXVI Festa de la Magdalena, la seua patrona

Reprodueix vídeo

Festa de la Magdalena a l’Olleria

El dissabte 22 de juliol, l’Olleria va viure una nova edició, la vintè-sisena de la Festa de la Magdalena que va ser recuperada l’any 1996. Els carrers de l’Olleria van acollir una vesprada plena de folklore valencià amb l’espectacle a la plaça de la Vila de les danses El Revol i la Colla la Morralla. Els campaners de la Vall Blanca van realitzar el revol de campanes. Posteriorment a l’església de Santa Maria Magdalena es va celebrar la missa en honor a la patrona. A continuació multitud de veïns i l’Ajuntament de l’Olleria representat per diferents regidors i la confraria de Santa Maria Magdalena amb les dones portant l’anda van participar en la processó acompanyats per la banda de tambors i cornetes.

Maria Magdalena és patrona de l’Olleria i d’altres municipis de la Comunitat. Se l’anomena  missatgera de la Resurrecció i apòstola dels Apòstols. Seguidora del rabí de Natzaret i present al peu de la creu. Va ser la primera a qui Jesús Ressuscitat es va aparèixer i per això va ser enviada a anunciar als deixebles la Resurrecció del Senyor. Maria Magdalena apareix diverses vegades als Evangelis seguint a Jesús pels camins de Galilea. Originària de Magdala, d’ací el nom de Magdalena, el Mestre va transformar la vida de Maria i per això el va seguir sense abandonar-lo mai, a diferència del que feren la majoria dels Apòstols.

Així i amb motiu d’aquesta celebració, l’Arxiu Municipal de l’Olleria ha mostrat un document restaurat recentment, datat el 16 de desembre de 1643. Es tracta d’un decret per a votar pel nomenament de Maria Magdalena com patrona de la vila.

Festa de la Magdalena a l’Olleria

Comarcal.TV

Festa de la Magdalena a l'Olleria

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés