L’Olleria està de festa amb la celebració de la seua Fira que incorpora novetats com l’hora de silenci en les atraccions per fer-la més inclusiva

Reprodueix vídeo

L’Olleria celebra la seua Fira

La Fira de l’Olleria és una de les cites anuals més populars del municipi i comarca, sobretot per als més menuts. Es remunta el 1687 quan el Reial Decret del Rei Carlos II autoritzà la seua organització i celebració en el mes d’octubre. En aquest 2023 la inauguració arribava el divendres 20 d’octubre de vesprada amb la tallada de la cinta a càrrec de les Reines Nagore Amorós i la xiqueta Alejandra Soucasa i la gran mostra de folklore local que va omplir de música i balls tradicionals tot el recorregut iniciat a la plaça Verge de Loreto. Ací els protagonistes foren el Grup de Danses El Revol i la Colla la Morralla i l’acompanyament de la SEM Santa Cecília de l’Olleria. Com a colofó un gran castell de focs d’artifici va fer que tota la comitiva alçara la mirada al cel. S’obria així una fira plena d’activitats variades i adaptades a totes les edats i amb una important novetat per fer-la més inclusiva.

A la mitjanit del mateix divendres una discomòbil va allargar la festa.

El dissabte la programació s’obriria de bon matí amb la volta cicloturista. Però aquesta fira també va comptar amb espais ja coneguts.

I la gran novetat d’aquesta edició s’encetaria el dissabte a les cinc de la vesprada on totes les atraccions van romandre sense soroll durant una hora per fer participis de la fira a les persones amb hipersensibilitat sensorial i auditiva i Trastorn de l’Espectre Autista.

Una iniciativa per garantir el benestar, la inclusió i l’accessibilitat també per a les persones amb diversitat funcional, com usuaris del Trèvol i del Centre Ocupacional, que pujarien de forma gratuïta a les atraccions. I com veiem ni l’alcalde ni el regidor s’ho van pensar i amb ells s’ho passaren d’allò més bé als cotxes de xoc.

Una fira de llarga tradició però sempre innovadora que ja batia rècord de visitants.

I encara quedava tota una jornada plena de motor, de cavalls i actuacions musicals.

L’Olleria celebra la seua Fira

Comarcal.TV

L’Olleria celebra la seua Fira

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés