Benigànim acull l’estrena a tot el territori valencià de “Mà Solitud” del gran Guillem Albà, proposta destacada dins de la 37 Mostra Internacional de Titelles

Reprodueix vídeo

“Mà Solitud” de Guillem Albà

El gran Guillem Albà torna a les seues arrels amb un espectacle visual i de petit format “Mà Solitud”, que dissabte de vesprada s’estrenava a la Comunitat Valenciana dins la 37 Mostra Internacional de Titelles Vall d’Albaida. Fou a Benigànim a l’auditori Paco Salvador i en dues sessions. Una obra potent i personalíssima com altres programades en aquesta edició que continuen fent d’aquesta mostra tot un referent al territori nacional.

 Mà Solitud és un viatge còmic, poètic i sense paraules que té les mans com a punt de partida. Mans que ens retornen allò tangible, quotidià i artesanal i ens connecten amb la comunitat. Mans capaces d’explicar històries commovedores i que cal reivindicar perquè no es perden entre teclats, pantalles i monts virtuals.

Guillem no és la primera vegada que visita el MIT, ja ho va fer al 2017 junt a Clara Peya amb “Pluja” altra proposta íntima. Albà neix en una família de titellaires, de treballadors de l’espectacle. L’Estaquirot Teatre, companyia formada pel pare, la mare i la seua padrina fa més de quaranta-cinc anys que treballen en aquest món i ells també han fet parada al MIT.

“Mà Solitud” és una experiència teatral i col·lectiva de proximitat que va més enllà de la pròpia representació.

I un dia abans Benigànim fou també escenari d’altre espectacle de la MIT amb la companyia “La Fam” que va portar a “Aquil·les” a la plaça Major. I així la localitat es suma a altres 19 pobles de la comarca on la Mostra, ja finalitzada, ha estat present i que ha comptat amb la participació de 19 companyies teatrals nacionals i internacionals que han posat en valor el món del titella.

Així la MIT ha dinamitzat l’activitat cultural en tota la comarca apropant grans companyies i espectacles a les poblacions.

“Mà Solitud” de Guillem Albà

Comarcal.TV

“Mà Solitud” de Guillem Albà

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés