Més d’un centenar d’actes i activitats per a tots els públics es donaran cita del 15 al 20 d’agost en la tradicional Fira de Xàtiva

Reprodueix vídeo

Presentació de la tradicional Fira de Xàtiva 2023

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat la programació de la Fira d’Agost 2023, la qual comptarà amb més d’un centenar d’activitats que s’iniciaran a finals de juliol i es prolongaran fins la Cloenda, el dia 20 d’agost.

Les activitats començaran el darrer cap de juliol, amb la presentació Oficial de la Reina de la Fira 2023 Reyes Camarasa Iborra i la seua Cort d’Honor el dia 31 a les 20:30h, seguida del 50è Festival de Bandes de Música.

Els dies 1, 4 i 5 d’agost tindran lloc les cites vinculades als patrons de la ciutat, amb concerts, danses i cant d’albaes.

I es que l’esport serà una vegada més protagonista amb múltiples proves, campionats i exhibicions, on destaca la matinal motera del dia 6 servirà com a tast de la 70º edició del Trofeu de Velocitat Fira d’Agost.

Pel que fa a la Fira del Bestiar, el diumenge 13 d’agost, de 19 a 21 hores, tindrà lloc l’entrada de cavalls al Recinte.

La Fira es podrà visitar des del dia 14 fins al dia 17, des de les 9 del matí i fins les 22:30 hores. Allí tindran lloc activitats com ara el concurs social de Doma Clàssica o el Concurs de Tir i Arrossegament.

En l’edició d’enguany a més de les activitats esportives i la Fira del Bestiar, la fira estarà dividida en cinc espais diferenciats.

La Murta albergarà com és habitual la inauguració i la cloenda de la Fira d’Agost.

Per a la inauguració està previst l’espectacle de gala lírica «Zarzuela & Grandes Emociones», amb la soprano Ainhoa Arteta i la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera. Junt a l’Orquestra de Cambra Solistes de València. Aquest espai escènic serà l’escenari d’altres actuacions com la “Mónaco Party”.  L’homenatge a Bruno Lomas i Nino Bravo i el cap de setmana es reserva als concerts de la Nit Jove i al plat fort de Fangoria per al dia 19. La Fira es tancarà el dia 20 en aquest mateix espai amb l’espectacle homenatge a Mecano.

Els jardins del Palasiet serà l’espai que ocupen els artistes, grups i associacions culturals locals. També hi haurà un parell de nits reservades als sainets, amb la participació d’algunes de les falles de la ciutat.

El teatre tornarà a ser protagonista a les nits de la plaça de la Seu. On es podrà gaudir de l’espectacle «Waterloo», d’Albena Teatre o la comèdia teatral «Empoderadas” amb Ángela Conde i Paloma Giménez. La Plaça de la Seu serà també el dia 15 l’escenari del Festival de la Cançó.

El col·legi Martínez Bellver serà un any més l’espai escollit per al públic infantil i familiar amb funcions a les 19’30h.

Es podrà veure l’espectacle de teatre i circ «Maximo Optimo» i «Monstres i monstruets» de Xarop Teatre, d’entre molts altres.

A més a més, com cada any, el Jardí de la Pau serà l’espai jove per a les nits de la Fira.

Els més menuts i els adolescents disposaran d’un espai a la Glorieta José Espejo, l’Espai «Corresponsables», on es podrà gaudir de tallers, titelles, gimcanes, contacontes, fotomatons o espectacles.

El dia 18 serà el Dia de Fira sense soroll i des d’Axatea es realitzaran al Reial de la Fira activitats i tallers infantils.

La Fira d’Agost comptarà també aquest any amb l’espai de promoció «Dona’t a conèixer», pel qual passaran entitats i associacions com ara la Mancomunitat de municipis Costera-Canal, Axatea, les campanyes «Estima’m bé» i «No és No», el Consell de la Joventut i InfoJove, Turisme La Costera o la Creu Roja.

Pel que fa als concursos i exposicions, el dia 15 es donaran a conèixer els premis i tindrà lloc la inauguració tant del Premi Nacional de Pintura Juan Francés com del 68é Saló Local de Fotografia.

A més a més hi haurà ambientació musical diària pel Reial de la Fira, amb una important novetat.

Un any més, no faltarem a la cita més esperada per tots els xativins.

Presentació de la tradicional Fira de Xàtiva 2023

Comarcal.TV

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés