Missa solemne, processó i molta pirotècnia honren a la patrona de la Llosa de Ranes, la Mare de Déu del Naixement

Reprodueix vídeo

La Llosa de Ranes celebra el dia de la seua patrona

El dilluns 28 d’agost, la Llosa de Ranes encetava la part més solemne de les Festes Patronals i vivia un dels dies grans ja que la gran protagonista era seua patrona, la Mare de Déu del Naixement. Pel matí, un passacarrer portaria a tots els Festers fins l’església parroquial de la Nativitat per assistir a la solemne missa al seu honor. Una litúrgia emotiva i cantada donava pas després un magnífic bombardeig aeri al Jardí del Port.

Ja de vesprada, a les hui i mitja, s’encetaria una multitudinària processó amb els festers, ciris en mà esperant l’eixida de la patrona. La imatge decorada amb flors blanques i els fanals encesos seria duta a coll per una dotzena de portadors.

Els festers i festeres lluïren les seues millors gales durant tota la jornada, ells amb tratge i corbata i elles de negre amb mantellina blanca. Molt nombrosa fou la presència de veïns que acompanyaren a la patrona professant la seua devoció a aquesta advocació, el naixement de Maria, que simbolitza l’alba dins d’un món de foscor, el preludi d’un procés que durà fins a la llum amb l’arribada de Jesucrist, el seu fill.  Tancarien la comitiva, el clergue i els membres de la corporació municipal amb l’alcaldessa, Salvi Pardo.

El cel es pintava de color amb l’arribada a la plaça de Sant Cristòfol de la patrona, espectadora d’aquest descobriment de la seua mateixa imatge.

Amb els focs artificials anunciant la fi de la processó, la Mare de Déu del Naixement torna al temple i seguidament, la mascletà nocturna a càrrec de la pirotècnia Tamarit il·luminaria de nou el cel en aquesta jornada festiva.

La Llosa de Ranes celebra el dia de la seua patrona

Comarcal.TV

La Llosa de Ranes celebra el dia de la seua patrona

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés