Montaverner dona el tret d’eixida a la 14a edició del Mon·Doc la mostra de cinema documental

Reprodueix vídeo

Mon·Doc 2022

Un any més i ja van 14, Montaverner torna a ser l’epicentre del món del documental amb la seua Mostra Internacional de Cinema Documental; una cita ben consolidada al panorama dels festivals com constata la quantitat de documentals presentats a concurs, més de 270 i l’interès que el Mon·Doc desperta entre els veïns i visitants de tota la Vall d’Albaida i comarques veïnes. El divendres 18 de novembre de vesprada tenia lloc la gala inaugural amb l’assistència d’autoritats locals i comarcals, entitats culturals i associacions i directors participants en aquesta edició.

Treballs de contrastada qualitat que converteixen aquesta cita en tot un referent i en imprescindible per als cinèfils i amants del documental. La Mostra és a més la primera en la Comunitat Valenciana dedicada íntegrament a aquest gènere i després de 14 anys continua en plena forma.

Com a punt i final de la gala, conduïda per Sonia Durá i Daniel Mahiques es va projectar el documental “100 días con la Tata”, debut com a director de l’actor Miguel Ángel Muñoz i que recull els 100 dies que, durant el confinament va conviure amb la seua tat Luisa, la dona que l’ha cuidat des de ben menut. Un documental entranyable i alhora alegre que va tenir gran èxit de públic i va ser guardonat als Premis Forqué 2012 com a Millor Pel·lícula Documenta. Una projecció que forma part de la Secció Mostra, no competitiva, que acosta el millor cinema documental al públic de Montaverner.

A més ja el dissabte començava la secció competitiva amb la projecció dels documentals seleccionats que opten a premi a l’auditori Luis Peiró.

Finalment dissabte es presentarien els llargs “Una isla en el desierto” i “Algo Salvaje. La historia de Bambino” i el curt “Por una vida mejor”. El diumenge fou el torn del llarg “Dreamers, la pel·lícula” i els curtmetratges “Maldita. A Love sonog to Sarajevo” i “Flores para Concha”. Totes les projeccions són amb entrada gratuïta.

Mon·Doc 2022

Comarcal.TV

Mon·Doc 2022

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés