Montaverner dona el tret d’eixida a la 14a edició del Mon·Doc la mostra de cinema documental

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Reprodueix vídeo

Mon·Doc 2022

Un any més i ja van 14, Montaverner torna a ser l’epicentre del món del documental amb la seua Mostra Internacional de Cinema Documental; una cita ben consolidada al panorama dels festivals com constata la quantitat de documentals presentats a concurs, més de 270 i l’interès que el Mon·Doc desperta entre els veïns i visitants de tota la Vall d’Albaida i comarques veïnes. El divendres 18 de novembre de vesprada tenia lloc la gala inaugural amb l’assistència d’autoritats locals i comarcals, entitats culturals i associacions i directors participants en aquesta edició.

Treballs de contrastada qualitat que converteixen aquesta cita en tot un referent i en imprescindible per als cinèfils i amants del documental. La Mostra és a més la primera en la Comunitat Valenciana dedicada íntegrament a aquest gènere i després de 14 anys continua en plena forma.

Com a punt i final de la gala, conduïda per Sonia Durá i Daniel Mahiques es va projectar el documental “100 días con la Tata”, debut com a director de l’actor Miguel Ángel Muñoz i que recull els 100 dies que, durant el confinament va conviure amb la seua tat Luisa, la dona que l’ha cuidat des de ben menut. Un documental entranyable i alhora alegre que va tenir gran èxit de públic i va ser guardonat als Premis Forqué 2012 com a Millor Pel·lícula Documenta. Una projecció que forma part de la Secció Mostra, no competitiva, que acosta el millor cinema documental al públic de Montaverner.

A més ja el dissabte començava la secció competitiva amb la projecció dels documentals seleccionats que opten a premi a l’auditori Luis Peiró.

Finalment dissabte es presentarien els llargs “Una isla en el desierto” i “Algo Salvaje. La historia de Bambino” i el curt “Por una vida mejor”. El diumenge fou el torn del llarg “Dreamers, la pel·lícula” i els curtmetratges “Maldita. A Love sonog to Sarajevo” i “Flores para Concha”. Totes les projeccions són amb entrada gratuïta.

Mon·Doc 2022

Comarcal.TV

Mon·Doc 2022

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés