Montaverner celebra l’Entrada de Moros i Cristians 2023 amb la Filà Taverners com a abanderats cristians

Reprodueix vídeo

Montaverner celebra l’Entrada de Moros i Cristians

El dimarts 22 d’agost, Montaverner va celebrar l’Entrada de Moros i Cristians 2023, un dels dies grans de les seues festes, que va tenim com a abanderada d’enguany a la Filà Taverners, pel bàndol cristià.

La desfilada començaria a les 20.00 hores de la vesprada impregnant els carrers principals de la localitat de l’ambient fester. Els veïns, la corporació municipal i les autoritats convidades no es va voler perdre l’espectacle que veurien des de la tribuna al Carrer Nou.

El bàndol cristià seria l’encarregat d’obrir l’Entrada amb el soroll de la percussió i dels metalls de la mà de Raval Jussà d’Albaida.

A cavall feien entrada els xiquets taverners al so de la dolçaina.

Amb la vestimenta oficials, xafaven els carrers de Montaverner la Filà abanderada amb túnica groga i blava i un maquillatge amb la tradicional creu roja que simbolitza el seu bàndol. Ningú podia amagar l’alegria que suposa representar la festa més estimada a la localitat.

Posava més color a la desfilada el Ballet Gawazy d’Alcoi que feia volar aquestes teles a mode de catifa amb tant gràcia.

La Filà especial d’homes, a l’estil templer, apareixia amb un cavall batedor que feia les delícies del públic amb cadascun dels seus moviments.

I més guerrera arriba aquesta altra filà, bronzes i pells per al uns Taverners que esperaven com mai aquestes festes.

Montaverner seguia omplint-se d’espectaculars imatges al pas de la comparsa Boniquets amb un maquillatge i un casc ferotge. Ser cap d’esquadra requereix un gran domini de l’arma que acompasse la desfilada així de bé.

Nombrosíssima filà la que arriba a continuació amb aquest cavall batedor que arrancava els aplaudiments del públic al seu pas. També impressionant destresa del cap d’esquadra dirigint aquests boniquets de trage oficial  amb capes blanques.

25 anys en la festa. Això és que porten la Comparsa Cides a Montaverner. Orgullosos xiquets i xiquetes portaven la bandera anunciant aquest important esdeveniment.

A ritme de dolçaina i tabal, s’anunciava al poble l’arriba de la carrossa amb els més menuts.

La cantera precedia les dones Cides. Tonalitats daurades combinades amb un roig tan intens com la força d’aquestes guerreres arma en mà. Elles donarien pas a la filà oficial.

 Era a continuació el torn per al bàndol moro que faria entrada amb la música de percussió i dolçaina.

El Ballet Ohana de l’Olleria refrescaria l’ambient amb aquest espectacle que recordava la immensitat de la mar.

Les Mores Tuareg posaven al capdavant de la desfilada al present i futur de la festa, la carrossa dels infants.

A més, son grans enteses de la festa i deixen el públic bocabadat. Es feia quasi impossible mirar un sol detall de tots els que portaven al damunt aquesta filà especial.

Altra esquadra igualment impressionant donava pas a la que llueix la vestimenta oficial amb el turbant àrab en tonalitat ocre.

I així arribaria al darrere el protagonisme per als homes tuareg, irreconeixibles darrere d’aquesta malla metàl·lica que cobria el seu rostre.

Tancarien la desfilada els Morotunos que sorprenien els presents amb aquest elaborat maquillatge i vestiments d’inspiració tribal africana.

L’entrada de Moros i Cristians de Montaverner cloïa amb la il·lusió i l’emoció de tot un poble.

Montaverner celebra l’Entrada de Moros i Cristians

Comarcal.TV

Montaverner celebra l'Entrada de Moros i Cristians

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés