Montaverner honra a la seua patrona, la Mare de Déu de Loreto, amb una multitudinària processó

Reprodueix vídeo

Processó de la Mare de Déu de Loreto a Montaverner

Una multitud de persones van participar en la processó en honor a la Verge de Loreto que Montaverner va celebrar el dimecres 24 d’agost amb motiu de les Festes Patronals i de Moros i Cristians. Un acte religiós amb molta participació de veïns que va eixir a les 21:00 des de la parròquia de San Juan i Santiago Apòstol. I va recórrer durant una hora el centre històric de la localitat per tornar després al temple.

Aquest és un acte també molt important per a les filaes morocristianes, que acompanyen la patrona amb les espectaculars gales que portaren el dia de l’entrada, mostrant la seua devoció per la Verge del Loreto.

Una espectacular comitiva d’apassionats d’aquesta verge la seguia en processó. Així ho feren també els veïns i feligresos que acompanyaven la patrona il·luminant els carrers de Montaverner amb la llum dels seus ciris i en un ambient solemne de respecte, adoració i devoció només s’escoltava la musica tocada per a la venerada verge que dansava pels carrers amb elegància.

La imatge va estar arropada en tot moment pels festers i festeres d’enguany i precedida per la Reina, Nayra Úbeda.

A la cita no faltaren tampoc les cambreres, les dones de Montaverner que compleixen 50 anys. Elegantíssimes vestides de negres amb pinta i mantellina.

Una processó que passa pels carrers antics del poble i segueix pràcticament el mateix recorregut que ja es feia al segle XIX. Com cada any, els sentiments d’emoció envaeixen als veïns durant el traçat en un dels actes amb més devoció de la programació d’actes de les Festes Patronals. Una devoció de la localitat de Montaverner per la Verge de Loreto que es remunta al segle XVI. Per una imatge que albergava la parròquia de la localitat pròxima de Bufali. Anys més tard es va construir una ermita en el seu honor. I després de diverses reconstruccions, en 1906 es va alçar l’ermita Colata en la que roman en l’actualitat.

Sens dubte una multitudinària processó la de la Mare de deu del Loreto de Montaverner on cap persona va voler pedrer l’oportunitat de veure desfilar a la patrona pels carrers i de rendir-li homenatge i culte.

Comarcal.TV

Processó de la Mare de Déu de Loreto a Montaverner

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés