El CRA Montdúver de Potries tindrà un pati coeducatiu gràcies al projecte del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana amb quasi un milió d’euros d’inversió

Reprodueix vídeo

Montdúver de Potries tindrà pati coeducatiu

L’Ajuntament de Potries s’adhereix al Programa Edificant impulsat per la Generalitat Valenciana i rebrà prop d’un milió d’euros per a la creació d’un pati coeducatiu al CRA Montdúver i que permetrà pràcticament doblegar la superfície del recinte educatiu.

El Pla Edificant permetrà un canvi físic i també de concepte del centre. Un espai que actualment compta amb una extensió de 1.876 metres quadrats sumats a la parcel·la on es construirà l’ampliació. Es tracta d’un terreny que l’administració local va adquirir en propietat a la fi del 2020 en una operació per a la qual no va haver de desemborsar ni un euro dels 100.000 del seu valor, ja que va servir per a saldar el deute que l’empresa propietària, un antic rajoler, mantenia amb el consistori per l’impagament d’impostos municipals.

La parcel·la està qualificada urbanísticament com a dotacional, per la qual cosa és un espai idoni per a l’ampliació del patí. Una obra que, a més, permetrà acabar amb un espai de la localitat es troba molt degradat per l’abandó.

L’avantprojecte, realitzat pel Consistori municipal, contempla la construcció de noves aules per al nivell d’infantil i un gimnàs. S’ha pressupostat en 810.460€ i s’ha basat en els principis de la coeducació amb una perspectiva ecològica i feminista a partir de la pròpia experiència dels seus usuaris i usuàries, és a dir, l’alumnat del centre, a través d’un procés participatiu dut a terme pel claustre de professors i professores.

La del CRA Montdúver és la inversió més important de la història en el municipi de Potries en el que a infraestructures educatives es refereix.

El col·legi Montdúver de Potries acull a 60 xiquets i xiquetes, perquè valoren el projecte pedagògic que ofereix. Aquesta inversió de quasi un milió d’euros s’inclou en l’ampliació del Pla Edificant que va aprovar la Generalitat el mes de juliol passat i que, a la comarca de la Safor, es tradueix en almenys 23,5 milions d’euros, que arribarà a centres de Tavernes de la Valldigna, Ròtova, Oliva, Simat, Beniarjó, Barx, Xeresa i Vilallonga. La comarca ja té compromesos almenys 75 milions d’euros de l’Edificant, entre projectes ja finalitzats, en marxa i amb competències cedides.

Montdúver de Potries tindrà pati coeducatiu

Comarcal.TV

Montdúver de Potries tindrà pati coeducatiu

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés