Montesa faran visitables els espais subterranis del castell

Reprodueix vídeo

Montesa faran visitables els espais subterranis del castell

El Castell de Montesa, l’element històric, patrimonial i principal atractiu turístic de la localitat ha sigut objecte de diverses actuacions de rehabilitació, majoritàriament en les zones exteriors com el claustre, la sagristia o la Sala Capitular.

Ara gràcies a una subvenció de 125.000 euros provinent del Pla d’Inversions de la Diputació de València s’adequarà i consolidarà els espais menys visibles, en concret les zones subterrànies amb l’objectiu de fer-les visitables, circulant per elles a partir d’un recorregut per les galeries, passadissos i antigues masmorres  amb eixida a través de la poterna, la porta que dona accés al fos.

Per a escometre el projecte s’han identificat set trams en els que es portaran a terme treballs de desenrunament i seguiment arqueològic, recuperant escales de pedra i alliberant de terra els murs laterals; l’obra també contempla la reintegració de voltes armades revestides i de forjats i escales de fusta; altres treballs previstos és la restauració i completació d’esglaons de pedra i excavats en la roca, en zones com la pujada a la poterna.

També s’intervindrà en els paviments per a consolidar-los. Per fer un poc d’història, aquesta zona subterrània fou segellada per dalt i utilitzada com a presó i per la porta darrera del castell. Els religioses de l’odre van traure totes les pertinences, objectes i bens històric després del terratrèmol de 1748.

La intervenció té un termini d’execució d’uns quatre mesos des de l’adjudicació de l’obra i amb ella es vol continuar posant en valor aquesta fortalesa, declarada Monument Històric-Artístic en 1926. Bé d’Interès Cultural, un castell, a més vinculat a l’Ordre de Montesa del que fou seu des del segle XIV.

A més a més el consistori compta amb altra ajuda, aquesta de la Generalitat Valenciana, de 150.000 euros. Aquest import, junt amb altres 50.000 que aportarà el consistori de fons propis, permetrà invertir 200.000 euros per a recuperar l’arc de la sagristia. Ubicada a la dreta de la Sala Capitular, així com intervenir en la zona del cos de guàrdia i les cavallerisses. Una actuació per a la qual s’espera l’autorització de Patrimoni. Així, el castell de Montesa concentra uns 330.000 euros per a aquest exercici.

Montesa faran visitables els espais subterranis del castell

Comarcal.TV

Montesa faran visitables els espais subterranis del castell

 

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés