El poble d’el Genovés acomiada al seu volgut veí, Paco Cabanes, llegenda de la pilota valenciana

Reprodueix vídeo

Mor Paco Cabanes “El Genovés”

El dissabte ens deixava Paco Cabanes Pastor “El Genovés”, llegenda de la pilota valenciana i el millor ambaixador que ha tingut aquest poble de la Costera de la que va prendre el seu nom professional sempre amb la màxima dignitat. 

I com no podia ser d’altra manera tot el poble d’El Genovés va mostrar ahir el seu dol acudint en massa al seu funeral no deixant d’aplaudir en cap moment.

Altra mostra de respecte i homenatge es va viure al trinquet municipal que va dir adeu al mite al crit de Paco! Paco! 

Paco Cabanes “El Genovés”, un dels millors esportistes de pilota valenciana de la història moria als 67 anys a causa d’un càncer, malaltia amb la que portava lidiant un lustre.

Cabanes naixia en desembre de 1954 en aquesta localitat.

De menut, començaria a jugar al raspall fins que als 17 anys abandonava aquesta modalitat i es va decantar per l’escala i corda, en la que va mostrar el seu absolut domini durant vint anys, entre els 70 i 80.

El Genovés fou guanyador de vuit Campionats Nacionals d’Escala i Corda; sis trofeus Individual Bancaixa; va obtenir el Trofeu Cinc Nacions en 1993 i fou campió del món en Llargues el 1996. Es retiraria de l’esport professional el 1996, amb 42 anys.

Se n’ha anat l’heroi esportiu dels valencians, un mite forjat durant anys i ratificat en aquella mítica partida del 9 de juliol de 1995.

En ella el Genovés perdia 55-45 contra Álvaro, 20 anys més jove que ell però va remuntar i es va retirar com campió.

El municipi d’El Genovés ha declarat tres dies de dol oficial; la Federació de Pilota Valenciana ha cancel·lat tota competició durant tres dies.

Mor Paco Cabanes “El Genovés”

Comarcal.TV

Mor Paco Cabanes “El Genovés”

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés