67 activitats repartides als tradicionals espais culturals i carrers de Xàtiva conformen la programació de Nadal i Reis a la ciutat

Reprodueix vídeo

Nadal a Xàtiva

El regidor de Fira i Festes de l’Ajuntament de Xàtiva, Pedro Aldavero, ha presentat la programació d’actes per a les festivitats de Nadal i Reis 2022-23.

La principal novetat d’enguany ve de la mà de ses majestats els Reis Mags. L’oficina de protocol de ses majestats ha enviat un escrit a l’ajuntament en el qual informa que enguany Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran al migdia a la plaça del Mercat de Xàtiva.

Que els reis arriben abans a Xàtiva també permetrà començar la cavalcada més prompte; concretament, a les 18:30h. Tanmateix, es mantindrà el mateix recorregut que l’any passat. Així, continua ampliant-se el pas de la cavalcada a l’avinguda República Argentina per a incrementar l’aforament de públic que s’acosta a gaudir d’aquest tradicional espectacle. El 3 i 4 de gener la ciutat rebrà la visita dels emissaris reials junt a l’Ajuntament.

En aquesta edició s’han programat un total de 67 activitats que es realitzaran als tradicionals espais culturals i carrers de la ciutat.

Al JOC, hi han programades 30 activitats que es duran a terme entre les 18 i les 20h.

Al Gran Teatre hi han 9 actuacions.

A la Casa de la Joventut les activitats estaran dirigides a persones de 16 a 30 anys.

S´han programat tallers de rap, projectes robòtics, jornades tecnològiques (del 2 al 5 de gener), així com viatges al parc d’atraccions Warner de Madrid, a Expojove i excursions a la neu a Javalambre.

Al Barri Nord Oest, Rytmus i l´associació de veïns del barri organitzen un cant de nadales al carrer, a la plaça Poetes Xativins, popularment coneguda com la de la Telefònica.

Al CCX, també organitzat per Rytmus, se celebrarà el concert «Nadal de Rytmus».

A l´Albereda i voltants, es podrà gaudir d’animació al carrer amb actuacions musicals itinerants.

En quant a l’agenda d’actes prevista, el dia 6 de desembre es farà l’apertura de les atraccions mecàniques, que estaran a l´avinguda de Selgas fins al dia 8 de gener. El dia 15 de desembre es farà la inauguració de l´enllumenat nadalenc i el dia 16 de desembre, a les 19 hores serà la inauguració del Betlem monumental, acte que començarà a escalfar motors a les 18h, amb la tradicional cercavila de l’Home dels Nassos.

El dia 17 de desembre serà l’apertura de la fira comercial de Nadal en el seu lloc tradicional de l´avinguda de Selgas. Del 22 de desembre fins a l’1 de gener hi haurà un mercat d’artesania organitzat per Adexa a l´Albereda Jaume I. I del 2 al 6 de gener hi haurà el tradicional mercat medieval a la seua ubicació habitual als voltants de la plaça del Mercat.

Cal recordar que els dies laborables entre el 23 de desembre i el 5 de gener funcionarà l´escola de Nadal al Col·legi Gozalbes Vera.

Nadal a Xàtiva

Comarcal.TV

Nadal a Xàtiva

Deixa un comentari

Altres notícies d'interés